Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. February '19 19:16 by Jørli Petersen

Mazda driller

Mazda MX-5 fylder 30, og det runde tal markeres med en orange jubilæumsmodel, der fremstilles i 3000 nummererede eksemplarer.

Mazda MX-5 fylder 30, og dermed er bilen, der genoplivede den klassiske sportsvogn klar til at sætte en tyk streg under sin tilstedeværelse, for det runde tal markeres med en jubilæumsmodel, der fremstilles i 3000 nummererede eksemplarer, – alle i en noget speciel orange, der er forbeholdet netop denne MX-5, som ellers har haft blå som den helt rigtige farve, fordi blå var farven på den oprindelige MX-5, da den blev præsenteret på Chicago Motorshow i 1989, og det var også blå, der var den fremherskende farve, da bilen kort tid senere stod til test på den tidligere formel-1 bane i Jerez i Sydspanien.

Den orange jubilæumsmodel kommer både med kaleche og med to-delt metal top , der forsvinder ved tryk på en knap.

Jubilæumsmodellen har traditionel teknik, så det er på lækkerier og farve man skal finde alt det særlige, og det er støbte alu-fælge størrelse 17-tomme, Bilstein dæmpere, Bose lydanlæg, Recaro sæder og bremsesystem fra Brembo, hvor caliprene har samme orange farve som resten af bilen.

MX-5 er det store blikfang, men Mazdas store nyhed i år er en helt ny Mazda 3 med banebrydende ny motorteknik.

MX-5 har både udviklet sig, samtidig med den har holdt fast i alt det klassiske med lækker handling og så meget maskinkraft, at man kan opleve den helt rigtige fornemmelse af klassisk sportsvogn, som selvfølgelig har langsliggende motor og træk på baghjulene.

Motoren er i de 30 år vokset fra 1,6 liters med 115 HK til 2-liters med 184, vel at mærke med den nyeste Mazda mekanik, som altid har været i særklasse. Da bilen dukkede frem i 1989, var de første modeller uden katalysator, der først blev obligatorisk i 1990, og de næste år led MX-5’eren under det rensende udstyr. Det var som om der var stoppet en solid prop i udstødningen, men med årene fik Mazda trimmet bilen, så den igen vendte tilbage til det oprindelige.

Ellers har den største ændring været det elektriske foldetag, og jubilæumsmodellen fås både med kaleche og metal-top.

Den orange MX-5’er får naturligvis en meget fremtrædende placering på næste måneds biludstilling i Geneve, men det er alligevel den nye Mazda 3, der er er den helt store nyhed, og dukker op på det danske marked i løbet af det sene forår.

Lækkert design og avanceret teknik i en helt almindelige 5-dørs familiebil.

Den nye Mazda 3 har foruden lækkert design en helt ny type forbrændingsmotor, som du kan finde beskrevet andet sted her på Bursd.com. Der er Mazda-nørderi når det er bedst, og vi forventer os meget af den nye Mazda 3, som kan blive en af de alvorlige kandidater til den prisuddeling, som skal finde sted næste gang i slutningen 2019.

Vi kan også oplyse, at Mazda har til hensigt at vise et par nye baglygter på biludstillingen i Geneve. De nye baglygter skulle ifølge Mazda sidde på en helt ny kompakt model crossover eller SUV type, der også er udstyret med mindst en variant af den nye motortype, der får debut i ny Mazda 3.

To baglygter er den første gang drilleri fra Mazda. Lygterne sidder på en ny kompakt type crossover eller SUV, der også bliver præsenteret på biludstillingen i Geneve i marts måned.

Pin It on Pinterest