Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. March '18 09:44 by Jørli Petersen

Mazda modsat

Mazda6 har fået en kraftig opdatering med mere af det hele, og med mere menes også spændende nyt i motorrummet. Mens alle andre skruer ned, kommer Mazda 6 med en 2,5 liters V6’er.

Sommerens nye udgave af Mazda6 understreger endnu engang mærkets næsten voldsomme trang til at spille rollen som bilernes Rasmus Modsat. Mens alle andre minimerer, skruer Mazda op for blusset med større og kraftigere motorer, og mens mange mener, at diesel er ved at være fortid, kaster Mazda sig ud i endnu en omgang udvikling, som vi først kender resultatet af næste år.

Mazda giver den nye 6’er en voldsom opgradering. Der er ikke tale om en ny bil, men der er masser af nyt i årgang -18, der opgraderes kraftigt på sikkerhedsudstyr, der skrues op for den elektroniske verden bag rattet med en ny type head-up display, og så kommer vi til Mazdas specialitet, -motorerne.

Den nye topmodel er en 2,5 liters V6’er, som ikke er helt ukendt for Mazda. Vi har tidligere haft V6’ere og 2,5 motorer i Mazda største, det nye er selvfølgelig, at Mazda stik mod tidens trend lancerer en 2,5 V6, som er udstyret med cylinder cut-off, motoren sætter selv et antal cylindre ud af funktion, hvis ikke de er nødvendige.

Basisversionen i Mazda6 er en 2-liters benzin, denne motor får også en solid omgang udvikling udvikling, selv om Mazda viser en helt ny lean-burn 2-liters næste år, og dieselmotorerne på 2,2 liter har også fået en grundig omgang med blandt andet nye dyser og anderledes turboladere.

Selv om der kun er få måneder til dansk lancering, er priserne stadig ukendte. Det nye Mazda6 program bliver målt og vejet efter nye brændstofnormer, den gamle ECE-norm er langt på hylden, og nye normer med anderledes tal, har afgørende indflydelse på fremtidens bilpriser.

Stationcar er en eftertragtet model i det det man kalder D-segmentet eller på dansk, firmaklassen.

Mere sikkerhed og meget mere elektronik omkring førerpladsen.

Pin It on Pinterest