Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. July '22 21:00 by Jørli Petersen

Med afsæt fra ………..

218 heste siger det totale regnskab, og Lexus ES 300h er ægte hybrid fra Toyota, og benytter samme teknik som vi kender fra Camry.

Toyota Camry selvfølgelig, men pas nu på med ikke bare at sige, at Lexus ES 300h er en Toyota Camry med et lidt andet design, mere udstyr, mere luksus og en tilhørende højere pris.

De priser vi oplyser under bilens data, er priser gældende for den private køber. Det ser anderledes ud, hvis bilen er en firmabil, ligesom leasing under den ene eller ordning er muligt, men direkte sammenlignet med Camry, er Lexus ES300 knap 10 cm længere end Camry, men 10 centimeter er jo ikke alverden i et design, lidt udhæng for og bag kan sagtens være hele forskellen, men Lexus ES har fire centimeter længere mellem akslerne, og så er det en helt anden sag. Der er forskel på Camry og den næsten tilsvarende Lexus.

Vi kan selvfølgelig ikke helt benægte den nære familie. Sammenlignet med Camry er teknikpakken helt og aldeles den samme. Det er 2,5 liters 4-cylindret motor på tværs, det er en benzinmotor, og Toyota ikke har gjort sig de største anstrengelser, for at hive mange heste ud af den rigtigt gode og meget velkultiverede motor, og 178 HK lyder selvfølgelig ganske pænt, men fra en topmoderne 2,5 motor, er mulighederne ganske anderledes, men når man smider en 120 hestes elmotor ind mellem benzinmotor og transmission, kan man godt spare lidt på alle de andre kunster, og på den måde er det igen som Camry. Vi har en samlet motorydelse på 218 HK, og el-motoren er mere end mærkbar fra stående start, så selv om max effekt først er lagt op på sølvbakken ved 6000 omdrejninger, har vi en teknikpakke, der har ganske pænt med kræfter over hele spektret.

Lexus ES er nyere end RX, og kabinen viser nyeste indretning fra Lexus.

Kejser fornærmelse

Modsat er vi selvfølgelig noget småbedrøvet over, at en automatkasse af typen CVT, har fået lov at få indpas i en Lexus. Vi er ikke helt klar over hvad der er værst, denne type gearkasse i den bil der transporterer den japanske kejser, eller en mere direkte majestætsfornærmelse, så eneste trøst må være, at den gode kejser ikke udsættes for denne type andenrangs automatkasse, og ja, nu er der igen Toyota folk, der bliver småsure.

En anden ting der undrer, er faktisk det samme som vi finder i Camry. Vi har en limousine eller firmabil i topklasse, som ”kun” kan køre 180 kilometer i timen.

Spørgsmålstegn????????

Der er et eller andet, som ikke helt spiller, og forklaringen er naturligvis, at det er en indgreb fra Toyota, for det er lige før en Toyota Aygo stryger udenom, hvis det går bare den mindste smule ned ad bakke omkring Kassel, og nej, vi har aldrig fået en forklaring fra hverken Toyota eller Lexus.

Modsat behøver vi ingen forklaring for at glæde os over det indre af en Lexus.

Super gode sæder. Spitzenklasse, hvis vi skal hive et tysk udtryk.

Det er også tydeligt, at Lexus ES 300h er af nyere dato end den RX, vi havde til test for ikke så længe siden. En del af de daglige funktioner i bilen er opdateret, der er selvfølgelig skærm for en god del af pengene, men hvis vi holder os til det usædvanlige for klassen – læs luksuslimousine eller top-firmabil, er det påfaldende, at motoren ligger på tværs, og at bilen trækker på forhjulene, og når vi trækker denne faktum frem i dagens lys, er det fordi alle de naturlige konkurrenter kommer fra Tyskland, og her skubber de bedste konkurrenter deres biler fra bagerste hjulpar, – eller de trækker på alle fire.

Lexus ES er større end Toyota Camry, så bagagerummet kan godt tåle betegnelsen skuffende.

Men pyt, vi lever med denne lille anormalitet, og glæder os over den komfort, vi finder i Lexus. Da vi havde RX til test, roste vi især bilens høje kvalitet og meget lave støjniveau.

Det er lidt mere påtrængende i model ES. Der er lige knap den sidste finesse, som vi finder i de dyrere biler fra Lexus, – måske fordi afsæt til netop denne model er Camry, og det er absolut ikke ment som en fornærmelse til den store Toyota. Det er blot en understregning af, at der er forskel på de to mærker, og der skal selvfølgelig være en årsag til det prishop, som vitterligt er mellem Camry og Lexus ES.

Vi kan heller ikke køre en hybrid fra Toyota-koncernen, uden at fremhæve deres fornemme teknik. Som vi kender det fra mange andre modeller, så gøres det kort sagt ikke bedre, og når vi har et forbrug på 18,1 officielle kilometer i en bil som Lexus ES, er det fordi man ved hvad der er op og ned på komponenterne hos Toyota. At vi ikke når helt de 18, er lige så selvfølgeligt som solen går ned hver aften, men vi er ganske tæt på. Igen – nøjagtigt som det er tilfældet med Camry, så virker hybrid systemet, eller lidt mere korrekt, Toyotas måde at bygge hybrid på virker.

Lexus ES 300h

Lexus ES 300 er klassisk sedan med lige så klassisk komfort i topklasse.

Pris: fra 584.550 kr

Pris for testbil: 604.500 kr

Motor: 2,5-liter 4-cyl + el

CVT- aut

samlet ydelse:

218 HK v. 6000 o/m

221 Nm v. 3600-5200 o/m

0-100 km/t: 8,9 sek

Tophastighed: 180 km/t

Forbrug: 18,1 km/l

Kørevægt: 1680-1740 kg

Totalvægt: 2150 kg

Trailer: 0/0 kg

CO2: 124 g/km

Pin It on Pinterest