Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. September '17 19:47 by Jørli Petersen

Megane RS med 4-hjulsstyring

Den næste Renault Megane RS er alt andet end en masseproduceret bil. Det er en spcialitet, en bil der vil blive brugt i motorsport, og det er den første af sin art, hvor man ikke kan slippe for styreudslag på baghjulene.

Med Renaults meget nære samarbejde med Mercedes, er det franske bilmærke lidt på hjemmebane, når det udstilles biler i Frankfurt. Måske er det medvirkende årsag til Renaults valg af netop Frankfurt til at præsentere noget meget traditionelt Renault, – ægte sportsversion af familiebilen Megane, der beholder det kendte navn Megane R.S.

Den næste Megane kan bestilles fra december måned i år, så det er ikke en stabelvare, der står hos alle Renault forhandlere, det bliver en bil der kun produceres i begrænset antal, og når bilen skal bestilles, er det blandt andet fordi man skal tage stilling til meget afgørende specifikationer bilen.

Når bilen bestilles, skal man vælge mellem 6-trins manuelt gear og 6-trins automatgear med dobbeltkobling, ifølge vore oplysninger, kan man ikke fravælge 4WS eller 4-hjulsstyring til Megane RS, som dermed bliver den første bil i sin klasse og type, der udstyres med styreudslag på baghjulene, men det nye er, at man ved bestilling skal tage stilling til, hvilken type chassis man ønsker, og her handler det ikke om antal døre, det handler om konstruktion og dermed om de egenskaber man ønsker lagt i bilen helt fra start..

Megane RS vil også blive leveret i en såkaldt Cup version, og første udgave af ny RS modelprogrammet får en ny 1,8 liters turbomotor med 280 HK og 390 Nm.

Sammenlignet med en standard Megane har RS modellen også mærkbart større sporvidde, den har naturligvis et noget vridningsstift karrosseri, og tæppet fra knap nok trukket af den nye Megane RS, før Renault oplyste, at bilen slutningen af 2018 kommer i en endnu kraftige udgave. 300 HK lover Renault.

Den gigantiske udstødning sidder nydeligt i midten, og skulle være stor nok til at ekspedere overskudsmateriale fra alle 280 HK. Læg også mærke til diffuseren, der skal skabe sug under bilen.

Pin It on Pinterest