Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. July '16 13:40 by Jørli Petersen

Menigheden hyler

 

El-bilens altafgørende problem er fortsat rækkevidde, og dermed manglende fleksibilitet. Før det problem er løst, er el-bilen uaktuel som hjørnesten til løsning af familiens transportbehov.

El-bilens altafgørende problem er fortsat rækkevidde, og dermed manglende fleksibilitet. Før det problem er løst, er el-bilen uaktuel som hjørnesten til løsning af familiens transportbehov.

Salget af el-biler er gået i stå, viser de nyeste tal fra Bilimportørerne, og selvfølgelig er salget gået i stå.

Salget var stærkt overophedet i de sidste måneder af 2015, fordi el-bilerne blev belagt med afgift fra den 1. januar 2016, og formålet med at aftrappe afgiftsfritagelsen over en årrække var først og fremmest, at stoppe salget af Tesla, som stod for langt hovedparten af det samlede danske salg af el-biler.

Prisen på en Tesla uden afgift var langt højere end den pris et typisk medlem af familien Danmark betaler for en familiebil. Der var tale om afgiftsfritagelse for rendyrkede luksusbiler i millionklassen, og det holder selvfølgelig ikke i en dansk bilverden, der er kendt for at brandbeskatte biler gennem flere generationer.

De nye tal der viser opbremsning i salget af el-biler, har imidlertid vækket el-bilernes menigheden til fornyet aktivitet, for der er tale om en frelst menighed.

En menighed der er lige så enøjet og snæversynet som religiøse fanatikere, man kan næsten sige, at uanset om man går ind for kvinder i burka, eller mener el-biler burde være det eneste lovlige transportmiddel, er der tale om skyklapper, fornægtelse og fanatisme i en eller anden grad.

Renault Zoe er sød og praktisk, men familien Danmark siger pænt nej tak, og en helt traditionel bil.

Renault Zoe er sød og praktisk, men familien Danmark siger pænt nej tak, og vælger en helt traditionel bil.

Diverse klimapinger hyler allerede, – at det er alt for galt, at salget af el-biler er gået i stå. Der tales om klimamål der ikke kan nås, om den ønskede million el-biler, der skal redde menneskeheden efter år 2050, og politikerne er også begyndt at hyle. SF’s Lisbeth Bech Poulsen klynker højlydt, selv om hun har forberedt hele Danmark på, at i 2017 er alle problemer med el-biler løst, men sagen forholder sig helt anderledes.

Elbilens uløste problem er fortsat rækkevidde. Man kan sige meget positivt om el-biler, denne type transportmiddel har afgjort sin plads i fremtidens transport, men der er stadig meget langt til el-bilen, som det naturlige valg for en typisk dansk familie.

Det manglende salg af el-biler var både før og efter den nye og stadig meget lave afgift på el-biler, et fravalg fra familien Danmark.

Det er ikke afgifternes skyld, at danskerne ikke gider el-bilen. Det er rent faktisk el-bilen, som endnu er utilstrækkelig, og det er heller ikke til at komme uden om, at el-bilen fortsat er meget dyrere end en normal familiebil, der er belastet med afgift, så valget er klart.

At menigheden hyler, kunne man have sagt sig selv. Fanatisme findes på alle niveauer, og som det er tilfældet med alle former for fanatisme, er de frelste ulidelige at høre på.

Seneste udspil fra el-bil-menigheden er afgiftsfritagelse af selve batteriet, men hvad med sikkerhedsudstyr i almindelige biler, alt det nye udstyr bliver brandbeskattet, så hvorfor fritage et batteri, klima eller ej.

Salget af el-biler er dog ikke helt stoppet. Der er solgt 200 biler i årets første seks måneder, men det er offentlige myndigheder der køber, og de er som sædvanligt ligeglade med skatteydernes penge.

Nissan Leaf købes kun af udlejningsselskaber og af offentlige myndigheder. Den private køber gider ikke en Leaf, -hvis det skal være el-bil, skal det være en Tesla, men så skal tegnedrengen også være i orden. Og endnu et spørgsmål: Hvem gider købe en brugt Tesla, - eller Leaf for den sags skyld.

Nissan Leaf købes kun af udlejningsselskaber og af offentlige myndigheder. Den private køber gider ikke en Leaf, -hvis det skal være el-bil, skal det være en Tesla, men så skal tegnedrengen også være i orden. Og endnu et spørgsmål: Hvem gider købe en brugt Tesla, – eller Leaf for den sags skyld.

Pin It on Pinterest