Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. June '18 09:42 by Jørli Petersen

Mercedes frikender Renault

Noget så eftertragtet som en E-klasse Coupe er blevet fedtet ind i sagen om skummel software i motorstyringen.

De tyske dieseltåger har bredt sig over det meste af Tyskland. Fra en grim sort tåge over Wolfsburg, breder sig en måske mindre tyk dieselos over det sydlige Tyskland, hvor ingen ringere end Mercedes, er blevet fedtet ind i en sag om ulovlig software i en række dieselbiler.

Mercedes benægter hårdnakket, at man har gjort noget forkert.

Det var tyske Spiegel der var først med den for Stuttgart så kedelige nyhed, -at der var fundet det som indtil videre er beskrevet som ”ikke relevant software” i motorstyringen på Mercedes Vito.

Den danske krigsmaskine har netop købt 675 gange Vito, som leveres i løbet året. Mercedes kan lige nå at rette i motorstyringen før levering.

Kort tid efter kunne Bild am Sonntag følge op på sagen, – den er også gal med C-klasse og GLC, oplyste det tyske medie, og selv om Mercedes benægter nogen som helst form for urent trav, har man omgående strakt våben, så nu indkalder man knap 800.000 dieselbiler alt i alt, og 2000 af de mange biler er forsynet med danske nummerplader, så det kan komme til at knibe med at få tid på et Mercedes værksted de kommende måneder.

Mercedes tager kontakt til de berørte ejere, og Bursd.com kan nu supplere rækken af biler der risikerer indkaldelse.

Der er fundet ”underlig” software i følgende biler: Mercedes Vito 1.6 diesel (OM 622) og 2.2l diesel (OM 651). Mercedes C-klasse og GLC’en med firecylinders diesel.

Den omfattende indkaldelse berører også individuelle modeller i serierne E-Coupé, S-Class, G-Class og ML eller GLE, og i skrivende stund er det udelukkende køretøjer med Euro 6b emissions-standard, der står til indkaldelse.

Renault motorer

Den grimme mistanke om urent trav hos Mercedes risikerede at være meget mere omfattende end som så, for når Mercedes Vito er indblandet, kan det også være Renault, Opel, Nissan og Fiat der pludselig bliver hængt ud for urent trav, for den 1,6 motor der findes i blandt andet Vito, er en Renault motor, og selv om Mercedes ikke er vilde med at indrømme det, så er alle små dieselmotorer i Mercedes en Renault motor, og den fremtidig opdeling mellem de to mærker er følgende.

Det hele startede med Mercedes Vito, som havde “underlig” software, men motoren er en Renault, så trækker Vito Renault Trafic med i faldet?

Renault tager sig af de små maskiner mens Mercedes klarer alt det sjove (læs store).

Det store spørgsmål i kølvandet på den tyske dieseltåge over Stuttgart er derfor. Er både motor og motorstyring et 100 procent Renault produkt. Eller. Laver Mercedes selv ændringer og tilføjelser til det oprindelige Renault program, for selv om der er tale om to biler, kan man med lidt god vilje godt tale om en lidt forskellige oplevelse af motorpakken i biler fra de to mærker, men hvor meget der skyldes valg af udveksling og øvrig afstemning af hele den tekniske pakke, er vanskeligt at afgøre ved spredte testkørsler.

I en forespørgsel fra Bursd.com indrømmer Mercedes på en lidt kringlet måde, at man selv piller i motorstyringen.

Florian Hofman fra Damler skriver følgende til Bursd.com: The basic Renault engine has been adapted to the requirements of our Mercedes-Benz models, – hvilket betyder, at Mercedes betragter Renaults motor som noget basis, og man tilpasser motoren til noget der både tilfredsstiller Mercedes og deres kunder, som ikke bryder sig om, at man har noget Renault I den fine nye bil med stjerne på næsen.

På den måde er Renault og alle de andre, der benytter Renault 1,6 liters motor indtil videre frikendt. Ingen grimme dieseltåger over en af de mest almindelige danske varebiler, så Renault, Fiat, Nissan og Opel kan ånde lettet op.

Masser af tyske NO-x’er

Dieselmotorer er sat under lup i Tyskland. Den grumme historie om “besynderlig” software i

en række Mercedes motorer er blot nyeste historie, der startede med den store VW skandale med fup og fidus software, der har medført gigantiske bøder og anden form for straf på det amerikanske marked.

En række tyske bilmærker er sat under lup på grund af for høj udledning af NO-x. Indtil videre er der tilsyneladende ikke tale om noget ulovligt, man har blot konstateret for høje udledninger, og det betyder, at flere end 600.000 tyske biler skal indkaldes og have ny software, så bilerne får nedsat udledning af NO-x’er.

De berørte bilmærker er (selvfølgelig) VW, men det er også Mercedes, Opel, Porsche og selvfølgelig Audi, som er en væsentlig del af VW-koncernen, og når vi taler biler fra VW, kommer mærker som Seat og Skoda også i søgelyset, for de fire mærker fra koncernen deler motorer og software.

Eneste tyske bilmærke som tilsyneladende styrer uden om alle dieselskandaler, er BMW. At BMW bliver mistænkeliggjort, blot fordi man er tysk er så en helt anden sag, men indtil videre er der ikke sager mod BMW og Ford, men Ford er jo ikke tysk.

Den nye Mercedes A-klasse er overbefolket med Renault-motorer. Nu er alle de nye biler med dieselmaskiner kommet i søgelyset, men Mercedes frikender Renault. På kryptisk vis oplyser Mercedes, at en Renault motorstyring ikke er god nok til en Mercedes, – man skriver selv videre på basisprogrammet, og på den måde er Renault frikendt.

Pin It on Pinterest