Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. May '19 20:22 by Jørli Petersen

Mercedes med Jaguar-kopi

Mercedes har været meget tilbageholdende med el-biler, men nu er den nye EQC 400 ved at være klar til danske købere. De første biler lander midt på sommeren.

Mercedes har meldt ud om deres første el-bil i den typiske Mercedes størrelse. Den nye EQC 400 kommer til Danmark midt på sommeren, vi ved ikke hvor mange der kommer, og vi kender ikke danskernes interesse for den nye el-bil, men det er første rigtigt forsøg fra Mercedes, som har haft flere tilløb med eldrevne varebiler.

Det tyske mærke har kørt en længere række forsøg, men man har frem til nu været meget forsigtige, og en del af de forsøg der er kørt med Mercedes varebiler, har været af en sådan karakter, at Mercedes har været meget tilbageholdende med at oplyse om resultater, ligesom man har udsat lovede lanceringer til noget mere usikkert.

Nu ringer Mercedes med klokken. Den nye SUV-lignende EQC 400 ligner meget af de vi allerede kender fra Jaguar I-Pace, Mercedes melder ud med en pris på 680.000 kr, ligesom en motoreffekt på 408 HK og 760 Nm ligner også noget vi har hørt og set før Mercedes melder ind.

Mercedes EQC 400 regner hele tiden på hvordan man optimerer bedst muligt på den medbragte energi.

Mercedes oplyser også, at man kan nå de første 100 km/t på 5,1 sekund, og så fortæller Mercedes, at selv om bilen kan køre hurtigere, er den elektronisk begrænset til en tophastighed på 180 km/t, som naturligvis kun kan opleves på det tyske motorveje.

Som noget nye har Mercedes EQC en form for intelligent styring af bilens elforbrug. Det hele er bundet sammen med en kompliceret vurdering af vej, vind og nærmest vejrforhold, bilen kan via bilen navigation bruge vejen forude til at øge komfort samtidig med man kører mest økonomisk med det formål at strække el-bilens rækkevidde mest muligt.

På den måde er vi tilbage med samme problem, som det vi kender fra alle andre el-biler. Mercedes oplyser den maksimale rækkevidde til 417 kilometer.

Den rækkevidde kan kun opnås ved meget forsigtig kørsel. Den hurtige acceleration, den hurtige overhaling, de 180 km/t på de tyske motorveje eller blot almindelig dansk kørsel på motorvej, giver ikke en rækkevidde på 417 kilometer.

Mercedes har også samme problem med rækkevidde tværs gennem landet. Vi kan lade bilen til 80 procent af den maksimale kapacitet på 40 minutter oplyser Mercedes, hvis man vel at mærke kan finde en ledig ladestander med kapacitet på 110 kW, men 80 procent af de maksimale 417 kilometer har allerede sat begrænsninger, regn selv efter hvor meget vi så er nede på, men det hører til den positive side af Mercedes EQC, at man kan bestille el-bilen til at kunne køre med trailer. Man kan faktisk komme til at køre med hele 1800 kg på krogen efter den nye Mercedes, men vi har ikke tilgængelige data, der siger noget om følgerne og selvfølgelig det meget interessante spørgsmål, hvor langt kan man køre med en 1800 kg tung trailer efter den nye el-Mercedes?

Flere end 400 HK, 180 km/t på toppen, 0-100 på 5,1 sekund, men hvis man spiller med musklerne, er der meget langt til de 417 kilometer, der er den størst mulige rækkevidde på den nye el-Mercer.

Pin It on Pinterest