Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. May 19:03 by Jørli Petersen

Mercedes og Toyota

Det er den uigenkaldeligt sidste udgave af den varebil, som for flere år siden havde debut som Renault Kangoo. Den sidste bliver Mercedes eCitan.

Dette er den forudsigelige nyhed, men det er også historien om den fælles skæbne, som Mercedes og Toyota må dele. Disse to ellers hæderkronede bilmærker er en del af et samarbejde, der producerer varebiler. Toyota er fedtet ind i Stellantis, mens Mercedes er en ikke uvæsentlig partner hos Renault, hvor Mercedes til forskel for Toyota har lettere ved at gå egne veje, og lave deres egen lille varebil, – hvis det skulle være.

Denne fælles skæbne for de to bilmærker betyder, at de begge står som nummer sidst, når der er udviklet en ny varebil. Hos Toyota er det Berlingo-modellen, der langt om længe bliver tildelt Toyota, mens Mercedes står som nummer sidst til ny Kangoo, hvor Renault er først, derefter hedder det Nissan, og når fabrikken så er helt oppe i gear, kan der bliver biler til Mercedes.

I tilfældet Mercedes, er det de samme modeller, som bliver tildelt Nissan. Det vil sige ingen varebil eller eCitan uden B-stolpe, som vi kender det fra Renault, men som vi har set det med tidligere Citan, gør Mercedes noget mere ud af at forvandle varebilen til en Mercedes, så selv om man kommer sidst, giver vi alligevel point for indsatsen.

Som vi kender det fra Mercedes,  bliver der gjort en ekstra indsats, for at gøre bilen til så meget Mercedes som muligt.

Som vi har set det på de to første udgaver af Kangoo, kommer varebilen i to varianter. En kort og en lang. Det gælder også den kommende eCitan, der er den absolut sidste udgave af den nye gang varebiler fra tre bilmærker, og teknisk kan vi repetere, at motoren er 122 HK, batteripakken er 45 kWh, som skulle give en rækkevidde på op til 284 km, og her ved vi allerede fra flere test, at vi stadig ikke har fundet nøglen, til at køre 284 WLTP kilometer på en fuld opladning. Vi er et godt stykke fra.

Lasteevnen er op til 722 kg afhængig af model, det er muligt men ikke tilrådeligt, at koble en 1450 kg trailer efter eCitan, og så går der stadig et stykke tid, før Mercedes er klar til at sende de første eCitan ud til danske kunder.

Fra førerbunkeren på Amager melder Mercedes om levering i tredje kvartal 2023. Priserne er stadig ukendte, men tag et kik på priserne hos Nissan og Renault, og du har et mere end præcist fingerpeg.

Ny eCitan ultra kort. Ingen model uden B-stolpe, og et modelprogram med to længder. Lasteevne op til 722 kg.

Pin It on Pinterest