Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. January 19:33 by Jørli Petersen

Mere aha … !!!

Sandero er en krydsning mellem Clio og Captur fra Renault. Topudgaven er selvfølgelig den mest interessante, men det er startpriser fra 123.000 kr der lokker.

Nyheden er rumænsk, og de der ikke allerede har set nærmere på Dacia, skal måske til at overveje det nærmere bekendtskab. Første store succes for rumænske Dacia er/var Duster, resten af modelprogrammet har ikke skabt de store bølgeskvulp på det danske marked, men ser vi på det tyske marked, er der overraskende mange Sandero, og det er netop Sandero, der står til at blive fornyet, og med ny Sandero følger de-luxe udgave af samme bil, som traditionen tro har tilnavnet Stepway.

Midt i en Corona-tid har vi ikke kun haft mulighed for at sparke dæk på nyheden, en håndfuld nye biler på franske nummerplader lagde vejen forbi Danmark, og første indtryk af ny Sandero kan sammenlignes med det vi oplevede med ny Captur, – det er aha!.

Et af de klart største spring i den gode retning. Voldsomt bedre sæder.

Eller også er det AHA. Aha med stort, for selv om ny Sandero på nær et par millimeter hist og pist er identisk med forgængeren, er der tale om en helt ny bil, og grunden til vort aha er åbenlys. Ny Sandero er bygget på samme platform som både ny Clio og ny Captur, og især Stepway udgaven af Sandero lugter behageligt i retning af Captur, som vi havde til en absolut topplacering i seneste dyst om at blive Årets Bil i Danmark.

Bedre sæder

Første indtryk af ny Sandero er således meget positivt. Vi har tidligere udtalt os pænt om forgængeren. Der hvor det for alvor kneb med kvalitet og komfort, handlede det om siddekomfort. Den danske repræsentant for Dacia har en ganske morsom betegnelse for sæderne i tidligere Sandero, denne betegnelsen er samtidig en erkendelse af, at det ikke har været for godt, og derfor er vi rigtigt tilfredse med det indtryk bagdelen fik af første møde med ny generation.

Motorprogrammet til ny Sandero er til at overse. Der er basismotoren fra Clio, Captur og Nissan Micra, der ligger i Sandero. Prisen på den mere luksuriøse Stepway starter ved 150.000 kr.

Men. Det handler selvfølgelig også om køremåde og det helt generelle indtryk, og her skal vi indledningsvis sige, at Dacia Sandero er en helt traditionel bil. Der er ikke de ny elektriske komponenter gemt i et hulrum i bilen, ny Sandero er den klassiske bil på benzin, den findes kun i en enkelt udgave på det danske marked, så valget er uhyre simpelt, – det er ”take it or leave it”, og igen, første indtryk af ny Sandero er positivt, og hvis Dacia er lidt vakse ved havelågen, kan vi godt se nyheden som en ganske populær bil på gule nummerplader til både offentlige- og halvoffentlige brugere af ombyggede personbiler, hvor man kun har brug for maksimalt to siddepladser.

Pris er afgørende

Med udgangspunkt i ny Clio og Captur, kan det næsten ikke gå galt for ny Sandero. Første tur rundt på landets østlige vejnet viste pæne takter, vi er ganske godt tilfreds med både opsætning af undervogn og styring, der er nogenlunde det den danske kunde forventer og rækker ud efter, og med halvgustne, – læs fornuftige priser, har ny Sandero gode muligheder på det danske marked, hvor man ser Citroen C3 som sin primære konkurrent.

Kabinen er helt ny og voldsomt forbedret. Det helt store plus er de bedre sæder. Automatgeareter af CVT typen.

Forskellen på Sandero og C3 er især størrelse og pris. Citroen nærmest kaster C3 i grams hvor det ene tilbud afløser det næste, C3 er en ældre model Peugeot 208 til skiftende priser, men Sandero matcher C3 på plads og især garanti, så hvis du skulle være i tvivl om bilen skulle være skruet ordentligt sammen, så tjek lige garantien, hvor Dacia ikke kun overstråler Citroen, de er også bedre end Renault, så de 2000 biler Dacia regner med at sælge det første år, kan godt blive mere, hvis Dacia formår at få slæbt potentielle købere ind til de forhandlere, som netop nu lader kanonerne til butikkerne genåbner.

1- liters

Da vi så de første data på ny Sandero, var det med en stille undren. Dacia siger farvel til diesel, og den var lidt vanskelig at sluge. Hvorfor det?

Det har vi vanskeligt ved at forstå, men det samme gælder ikke for bilens begrænsede motorvalg, hvor Dacia holder sig til en 90 hestes udgave af Renault 1-liters 3-cylindrede, som er tilsat en god gang turbotryk.

Billig Sandero, men bliv nu ikke snydt. Sandero er blevet meget bedre.

Kabinen i den billigste Sandero.

Derfor var vi især kritiske overfor den begrænsede basismotor, som igen er hentet hos Clio. Den begrænsede tur i og rundt om København skete uden det store minus i regnestykket. Faste læsere ved, at vi er kritiske over for 3-cylindrede i det hele taget, og det gælder også for denne udgave, hvor det mest positive vil være, at motoren har kædetræk til knastakslen frem for en tandrem, men som sagt, det gik ganske udmærket i Sandero Stepway tilsat automatgear af CVT typen, ligesom det blev afviklet uden alt for meget bøvl i basis Sandero med manuel gearkasse.

Den første runde med ny Sandero opklarer også, hvorfor Dacia må nøjes med den 1-liters til ny Sandero. Vi har hele tiden luret på, hvorfor man ikke har lagt den nye 4-cylindrede 1,3 liters benzinmotor i ny Dacia Sandero, måske i den absolutte topudgave af Stepway, men forklaringen er logisk.

Holder til snakkefonen er medfødt og ladestikket sidder lige bag ved. Hvorfor er der ingen der har tænkt på det før.

Bilen ville blive alt for god. En Sandero Stepway med 4-cylindret 1,3 motor ville være dagens kanontilbud på det danske bilmarked, det kunne gå hen og blive en hel landeplage, men så langt rækker det ikke for Sandero, som i første runde må ta’ dysten med Citroen C3, der også kører med 3-benet motor.

Det vi mangler på notesblokken efter første møde, er bilens formåen til bred anvendelse. Vi ved ikke hvordan det hele spiller, når bilen læsset med far, mor, to børn plus lænkehund og lidt week-end bagage sætter kurs mod sommerlandet, for her er en af Sanderos gode sider, den kan godt snuppe en del bagage, ligesom bilen må stikke af med en trailer på 1100 kg, som nogenlunde svarer til bilens vægt.

Alt det vil vi forsøge af finde ud af, når vi får bilen til test i Danmark, men der vil gå nogle måneder før vi når så langt. Ny Sandero er planlagt til at få dansk salgsstart i uge 9, men det kræver selvfølgelig, at landets forhandlere kan slå døren op.

Herfra må vi se, om Dacia mener det alvorligt, men kanonen er ladt, og bilen har umiddelbart alt det, der skal til, for at få succes på det danske marked.

90 heste, 3 års garanti, 1-liters motor, forbedret plads på bagsædet og en helt anderledes bil. Er du klar til en aha-oplevelse?

Pin It on Pinterest