Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. July '19 19:57 by Jørli Petersen

Mere fransk luksus

DS3 Crossback er mærkets model nummer to, og umiddelbart ligner bilen den nye topsælger hos det unge franske mærke, hvor stil og design er det absolut vigtigste.

Navnet er DS3 Crossback, og tallet tre passer netop nu med det antal forhandlere, det franske luksusmærke har, og DS handler mest af alt om luksus og stil. Det anderledes, de indviede kalder det avantgarde, massevis af fransk, og vi har flere gange skrevet, at DS er de tidligere mishandlede Citroen-designers frikvarter eller legeplads om man vil.

Der er her der prøves noget nyt, det er anderledes design, det er de ansattes overtryksventil, og i fremtiden er DS de første biler fra PSA koncernen, der får alle de spændende nye tiltag, og selvfølgelig, der kan godt komme andre nyheder, som ikke starter på en DS, så er det bare ikke spændende, – ifølge DS og PSA.

DS skal som mindst en konkurrent klare sig med design og mere luksus. Når man fjerner overfladen og den ekstra lydisolering, er det hele meget velkendte PSA komponenter. De motorer og de gearkasser man finder hos Citroen og Peugeot finder du også i DS, og den nye model 3 med tilnavnet Crossback, som en dansk DS repræsentant kom til at kalde for højben, starter også yderst traditionelt med 1,2 liters motorer og 100 beskedne HK.

Stilen kender vi fra sidste års DS7, hvor vi første gang stiftede bekendtskab med den form der går igen i DS. En 4-kant stillet på det ene hjørne, inspireret af diamantens form.

Midtermodellen, og dem man forventer sig mest af, har 130 HK og automatgear, både benzin og diesel fås med 130 HK, mens lækkerierne finder man i topmodellen, der har de velkendte 155 HK, det er den benzinmotor, hvor PSA tydeligt har hentet viden i det tidligere samarbejde med BMW, og det er vel uden tvivl med klart bedste mindre benzinmotor i hele PSA’s omfattende modelprogram minus Opel.

Priserne starter ved 250.000 kr for den 100 hestes benziner, diesel med 1,5 motor koster fra 290.000 kr, og herefter kravler man støt og roligt op ad stigen, alt efter hvor meget udstyr man ønsker sig, og listen hos DS er ganske lang.

Også når det gælder alt det nyeste sikkerhedsudstyr.

Standard tilsat luksus

Første bekendtskab med DS3 Crossback handler om komfort, det anderledes er en styring, der er lidt mere direkte end ventet. DS3 Crossback ser ud til at få ros for sin styring, når den med tiden kommer under mere grundig behandling, til gengæld lægger vi lidt større afstand til bilens undervogn, vi har ikke haft lejlighed til at gå bilen efter i alle kroge, men meget peger i retning af det gennemsnitlige.

Lækre sæder i de to topmodeller. Bunkevis af læder.

Konkurrenterne til DS3 Crossback er biler som Audi Q2, Mini Countryman og måske også Volvo XC40, selv om den ikke helt ligner den oplagte konkurrent. Nok engang skal vi stifte bekendtskab med den franske drøm om en SUV, DS kalder rent faktisk DS3 Crossback for en SUV, men det er den ikke. Den er og bliver meget almindelig målt på teknik, den lækre 8-trins automatkasse der nu hersker i hele den franske del af PSA programmet, er selvfølgelig også fast inventar i DS3 Crossback, ellers er højdepunktet den 155 hestes benzinmotor, og med den beskrivelse ligner DS3 Crossback sine nærmeste konkurrenter til forveksling. Man benytter kendt teknik fra andre modeller, og tilsætter en god portion luksus for at flytte en given bil en klasse op i bilernes interne hiraki.

Mere el

DS har netop fået sin danske forhandler nummer tre. Odense er kommet på DS kortet, og flere er på vej. Aalborg og Holstebro er tæt på, næste adresse ser ud til at blive placeret i trekantsområdet, og på lidt længere sigt, er en enkelt forhandler øst for Storebælt nok ikke tilstrækkeligt til at dække mærkets ambitioner.

Den store midterkonsol skal man vænne sig til. Betjeningen virker noget rodet.

Med den nye DS3 Crossback er mærket oppe på to modeller, og DS3 bliver selvfølgelig den store topsælger, og den næste nyhed hedder også noget med DS3, nu med et ”e” forrest.

Til efteråret er PSA koncernen klar med den første af flere biler med el-drift, og da alle el-løsninger hos DS starter med samme kombination af bogstaver, er e-Tense en betegnelse vi skal lære at kende.

Stil og design. Inderst inde er der ikke noget særligt ved en DS3 Crossback, men der er gjort rigtig meget ud af de udvendige signaler ligesom man inde i bilen skal føle sig rigtig godt tilrette.

DS3 med el-pakke bliver vist for den undrende offentlighed i september, bilen kan ventes til de til den tid mindst tre forhandlere i slutning af året, og vi ved, at motoren i den el-drevne DS3 er på 136 HK og at batteripakken bliver på 50 kW. Det betyder, at DS3 e-Tense er teknisk identisk med den varslede Peugeot 208, som kan være klar med den første løve-ellert kort ind i det nye år.

DS3 Crossback skal bane vejen for større udbredelse for DS mærket generelt, samtidig med bilen skal skabe forventninger om mærkets første ellert, og der vil som minimum være mindst en større nyhed fra DS hvert eneste år de næste mange år. Når vi er fremme ved 2025, er samtlige modeller fra DS udstyret med en eller anden form for el. Om det er almindelig hybrid, plug-in hybrid eller 100 procent el-biler ved vi ikke endnu. Det må tiden vise.

Selvfølgelig er DS3 Crossback også noget specielt når den ryger forbi på motorvejen. Ingen anden bil ligner ny DS3 Crossback.

Pin It on Pinterest