Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. September '18 13:50 by Jørli Petersen

Mere go-cart i ny Z4

Fra denne vinkel ligner ny BMW Z4 nøjagtigt hvad den er, muskler og køreglæde. Her med kludene oppe.

BMW nærmest ryster nyheder ud af ærmerne i dette efterår, og en af de mest interessante nyheder for ægte bilfreaks er den nye BMW Z4, der får officiel debut på biludstillingen i Paris.

Officiel salgsstart bliver dog først næste forår, men så har man hele vinteren til at glæde sig til nyheden, og hvis man går i købstanker, er det måske en god ide at komme hurtigt til salgslokalerne, for produktionen af trods alt begrænset af denne type bil, og hvis det går som det plejer, er der stor interesse for den helt nye model, så vil man nyde foråret 2019 i en Z4, skal man ikke vente for længe.

Alle udgaver af næste forårs nye Z4 har 8-trins automatgear.

For at blive ved forårsstemningen, så får ny Z4 el-drevet kaleche. Et mere kompakt system der giver mere plads til bagage, og kalechen kan åbnes og lukkes med hastigheder op til 50 km/t, men det er trods alt ikke det vigtigste.

Det overraskende ved Z4 er nyhedens akselafstand. BMW laver det meget utraditionelle trick at forkorte afstanden mellem for- og bagaksel, som på ny Z4 er 247 cm., det er 2,6 cm kortere end på den snart forhenværende model, og enhver indsnævring af afstand mellem akslerne, bliver omgående vekslet til forbedrede sving og kurveegenskaber. Der bliver med andre ord mere go-cart i ny Z4, end der er i den nuværende model, så snoede bjergveje eller krogede danske sogneveje kan vise sig at være rent guf for ny Z4.

Den nye Z4 er også en fryd for øjet. Også fra siden. Man skulle tro det var italiensk bildesign.

Bilens totallængde er 432 cm, og ny Z4 kommer fra start i tre udgaver. Topudgaven er en M40i med 340 HK, mellemmodellen kaldes sDrive 30i med 258 HK, og basisudgaven af en Z4 lyder heller ikke så kedelig med 2-liters motor og 197 HK. BMW oplyser også, at vægtfordelingen skulle være helt optimal med 50/50 på akslerne. Priserne er fortsat ukendte.

Topudgaven af det nye Z4 modelprogram, en M40i model med 340 HK og nej, det er ikke en trækkrog der sidder midt i kofangeren. På billedet kan man ane at vejen svinger mod venstre, så med 340 HK på baghjulene og kortere akselafstand er den nye Z4’er forsvundet i horisonten på meget få sekunder.

Pin It on Pinterest