Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March '23 16:42 by Jørli Petersen

Mere micro

Ænder design på bilens bløde partier, er klassisk når det er tale om et face-lift, men læg også mærke til den nye lygtesignatur, som blandt andet ses på den store Tuscon. Den nye 100 hestes N-udgave af i10 ses i baggrunden.

, Der er tyndet godt og grundigt ud i de tidligere så populære micro-biler, som stadig er meget synlige i gadebilledet, men der er stadig et par modeller tilbage, og nu kommer endnu en model med en gang opgradering, som ikke handler om gennemgribende ny bil, med mere opdatering på en række områder, hvor det ikke kræver vilde investeringer fra fabrikken.

Ny Hyundai i10 ventes til landet efter sommerferien, og de mange nyheder handler alle om sikkerhed, design og noget praktisk, vi kan blandt andet nævne el-spejle, der foldes ind, når bilen låses, mere sikkerhed i form af en linjevogter, en opgraderet nødbremse, som nu kan genkende cyklister, og selvfølgelig alt det digitale, hvor i10 nu lægger sig på linje med det, man finder i både større og dyrere biler.

Det er ikke helt ægte N, så Hyundai nøjes med at kalde modellen for L-line, men 100 HK er 100 i størrelse i10. En slags lokkeraket.

Motoren i i10 er heller ikke en nyhed, det kommende program har to modeller, med og uden turbo, og Hyundai kan selvfølgelig ikke nære sig, topmodellen med 100 hestes 1-liters 3-cylindret skal naturligvis hedde noget med N, ligesom designet skal pege i retning af Hyundais barske rallybil, hvor den mest almindelige og meget civile i10 fortsat kører videre ind i fremtiden med 67 HK, som ikke lyder af meget, men som trods alt gør det pænt, fordi bilen ikke vejer alverden.

Vi har ikke prisen på den i10, der dukker op, når sommeren går på hæld. Vi ved, at dagens i10 kan fås til priser fra 133.000 kr, vi ved også, at Kia skal have mindst 125.000 for deres mindste Picanto, hvor Toyota forlanger 135.000 for den tilbageværende Aygo, mens VW topper med en Up til mindst 150.000 kr.

Mere digitalt og mere sikkerhed, og selvfølgelig mere skærm. Bemærk automatgearet. Også en mulighed.

Biler som Citroen C1, Peugeot 108, Seat Mii og Skoda CityGo er fortid i mærkernes modelprogram. Biler i micro-klassen er ikke længere så populære, men kører fortsat langt på literen, og er meget billigere end den billigste ellert.

Klassisk micro Hyundai. Da micro-bilerne havde sin storhedstid, pegede vi på i10 som den bedste micro, og nu får den en opdatering.

Pin It on Pinterest