Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. June 21:39 by Jørli Petersen

Mere på krogen

En standard type dansk campingvogn vejer 1300 kg eller lidt mere. Derfor er det en velkommen opgradering Suzuki har foretaget, ved at gå fra trailervægt på 1200 kg til nu 1500 kg.

Der bliver længere og længere mellem personbiler, der må køre med en pæn størrelse trailer på krogen. En standard campingvogn vejer i 2021 1300 kg som minimum, og i parentes kan vi oplyse, at det ikke er alle producenter af campingvogne, der har helt styr på vognenes vægt, men alligevel er det en god nyhed for campingfolket og andre, der med mellemrum kører med en trailer på 1300 kg eller lidt mere, at Suzuki igen melder sig under fanerne med flere modeller, der må køre med en acceptabel størrelse trailer.

Tidligere var Suzuki blandt de mest populære trækkere på det danske marked. En Vitara eller Grand Vitara med 1,9 eller 2-liters dieselmotor var lige så almindelig på campingpladserne som grillkul og joggingbukser, men så begyndte Suzuki at tænke alternativt, man afskaffede dieselmotoren, sagde nej til, at deres biler måtte forsynes med gule plader i Danmark, og for at føje spot til skade, satte man trailervægtene ned til nogle grænser, der var vanskelige at forstå.

Nyeste nyt hos Suzuki er derfor, at både S-Cross og Vitara fra og med nu må køre med 1500 kg på krogen.

Suzuki Vitara fås ikke længere med dieselmotor, så man må klare sig med 1,4 liters benzin med 129 HK plus 13 heste fra elmotoren i hybrid systemet.

Det er en opgradering på 300 kg, og fra at være lidt for lille til det meste, kan de to modeller Suzuki nu køre med en standard type 2-akslet håndværkertrailer, ligesom den kan løbe med en pæn størrelse dansk campingvogn.

Den nye vægtgrænse på 1500 kg gælder for samtlige modeller af S-Cross og Vitara. Det gælder alle uanset om de trækker på to eller fire hjul, om bilen har manuel eller automatisk gearkasse, og fælles for begge biler er, at de begge er udstyret med Suzukis 1,4 liters benzinmotor, der lægger 129 HK i S-Cross og Vitara.

Den øgede trailervægt er ikke blevet til ved at gå kompromis på den samlede vægt for det totale vogntog. Man må fortsat køre med fuldt læs i de to biler, plus de 1500 nye kilo på krogen, og måske giver de 13 HK der bringes som tilskud fra Suzukis mild-hybrid system lige den hjælpende hånd, som bliver mærkbar, når man skal sætte hele vogntoget i gang fra en lidt stejl udkørsel.

Priserne på S-Cross starter ved 225.000 kr, hvor Vitara koster fra 220.000 kr.

Suzuki Vitara og Grand Vitara var for ikke så længe siden den mest populære trækker i Danmark, ligesom Vitara var den mest solgte varebil i Danmark i 2007. Begge dele er fortid.

Pin It on Pinterest