Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. August '17 20:00 by Jørli Petersen

Mere X fra Opel

Opel Grandland X er sammen med Crossland X udviklet som et fælles Opel/PSA projekt. Den kommende Grandland X er søstermodel til Peugeot 3008.

Opel er blevet en del af PSA koncernen, og man skulle næsten tro, der var tænkt tanker for en del år siden, for den næste nyhed fra Opel er en fælles model fra PSA og Opel.

Samtidig er nyheden nummer tre i det nye Opel X-program, hvor X oprindelig skulle symbolisere den ægte SUV med mulighed for 4-hjulstræk, men begrebet SUV og Crossover er blevet så forplumret, at den nye Opel Grandland X ikke bliver en ægte SUV, men en crossover eller SUV-lignende type, som slet ikke er så ukendt endda. Faktisk er søstermodellen til Opel Grandland X på næsten alle leder og kanter identisk med Peugeot 3008, og teknisk må Opel finde sig i, at al maskineret er PSA-motorer, gearkasser, bremsesystemer og alt det andet man ikke kan se.

Her er det, der kan blive afgørende i valget mellem Grandland X og bilens konkurrenter, – Opels fremragende sæder.

Selv den store 8-tomme infoskærm øverst i midterkonsollen er en type PSA, som er tilsat noget Opel, for at få de kendte Opel funktioner med i bilen, men der er også Opel specialiteter, som gør efterårets Grandland X til et alternativ til de, som netop nu går og overvejer Peugeot 3008 eller en af de andre konkurrenter, hvor Nissan Qashqai er den mest betydningsfulde, og den bil i klassen der har de klart største salgstal.

De punkter hvor der kan vise sig at være stor forskel fra de nu to franske biler med samme teknik, handler alle om funktion og komfort. Det er især Opels fremragende sæder, der lokker i den kommende Grandland X, men det er også en del af de dagligdags funktioner, som kan være anderledes end dem man kan finde i Peugeot 3008 og andre, og her er Opel OnStar stadig noget specielt for klassen.

Et service og sikkerhedssystem, som både er en personlig assistent, der kan vise vej, reservere hotelværelser, men også tilkalde assistance i tilfælde af en ulykke, så Grandland X har foruden sit design også egne specialiteter, der kan gøre efterårets nye Opel til en nu forhenværende tysk succes.

Motormæssigt byder Grandland X på 1,2 liters 3-cylindrede benzinmotorer og 1,6 liters diesel, som desværre ikke er Opels egen, men den meget kendte PSA-diesel, som heller ikke er så ringe endda, og selv om priserne langt fra er lagt fast, er det ikke en overraskelse, at priserne kommer til at ligne det vi kender fra Peugeot 3008, med priser der starter lige under 300.000 kr, når bilen får officiel slagsstart i løbet af oktober måned.

Alt det tekniske i Opel Grandland X er hentet hos PSA. Opels lækre 1,4 benziner og 1,6 diesel er ikke på programmet, og selv om bilen hedder noget med X, kan den ikke fås med 4-hjulstræk. Indtil videre er Opels eneste model X med mulighed for 4-hjulstræk den netop faceliftede Mokka.

Pin It on Pinterest