Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. September '23 14:49 by Jørli Petersen

MG hvæsser kniven

MG giver frit valg mellem to hylder. Flere heste eller længere rækkevidde. Prisen er den samme.

Det går begge veje for genopstandne MG, undtagen når det gælder salg på det danske marked. Her går det kun en vej, – op, og med god grund, for MG er måske det eneste bilmærke, som hele tiden har forstået, at pris har en afgørende betydning for danske bilkøbere, og når MG indkalder til orientering om nye modeller, bruger man også den lidt forbudte talemåde, -man omtaler gerne el-bilen som familiens bil nummer to.

Som importorganisation kan man så mistænke virksomheden for gerne at ville sælge en Kia Ceed eller Sportage som familiens bil nummer et, for efterfølgende at putte en MG ind i carporten, som bilen til alt det nære, som faktisk det vi nærmest har messet omkring el-biler i flere år.

Når vi mener det går begge veje for MG, er det også med udgangspunkt i dagens nye modeller. Den nedadgående vej for MG blev især godt modtaget her på Bursd.com, det var den billigere udgave af MG4, som efter vor opfattelse gjorde bilen endnu mere relevant for den danske el-bils køber, med en startpris på 230.000 kr. En lidt mindre model, hvor man stort set ikke lægger mærke til den mindre motor, men den lavere pris afspejles også i den mindre batteripakke, som imidlertid er mere end rigelig til langt de fleste danskeres daglige behov, – og så ellers hjem til laderen på væggen.

Den frække nye grønne, som kun kan fås, hvis man vælger den nye model Xpower med 345 HK.

Dagens nyhed går den anden vej. Vi arbejder i toppen af MG4 programmet, og inden vi kaster os ud i de to nyheder, er det på sin plads at påpege, at vi havde MG4 som den bedste ellert til kåring af Årets Bil i Danmark, du kan selv læse hvad vi mener om bilen ved at dykke i testen, men vi lægger ikke skjul på, at MG4 i snart længere tid har været vor favorit blandt el-biler, selv om de dyreste modeller det seneste halve år har været kraftigt udfordret af Tesla.

Det nye for MG4 er en ny topmodel med større batteripakke. Danskerne elsker rækkevidde, så derfor er en MG4 med et batteri på 77 kWh mere end velkomment, og vi kan i parentes nævne, at man kan udnytte 74,4 kWh af batteriet, og det er mere end flot.

Alt dette giver en rækkevidde på 520 WLTP kilometer, igen denne uhåndterlige størrelse, men faktum er, at et større batteri betyder forbedret rækkevidde, og MG stopper ikke med en forbedret batteripakke, man stopper også en kraftigere el-motor i bilen, som nu ryger fra 204 til 245 HK, altså et plus på 41 HK.

MG’s modelprogram starter ved 230.000 kr for en MG4, og slutter ved 300.000 kr. Man har tilsyneladende respekt for Tesla, som ikke er meget dyrere, – så derfor er 300 af de lange, den rigtige pris for en topudgave af MG4.

Om det kan mærkes i det daglige, er nok mere tvivlsomt, vi genoplevede bare MG4, som vi huskede den på en kortere demotur omkring Kastrup Lufthavn, mens vi også fik lejlighed til at se MG4 i den nye frække grønne farve, som er forbeholdt den nye topmodel, det har fået navnet MG4 Xpower.

Vi vil ikke på nogen måde påstå, at denne grønne Xpower er en slags MG el-GTI, men det er en model, hvor man har tømt det forhåndenværende motorlager og proppet i samme bil, så man får 204 HK på forhjulene og 245 HK på baghjulene, og hvis man er det mindste i tvivl, så er bilen grundlæggende en baghjulstrækker i bedste BMW-stil. Det er først, når man sparker til Karoline, der begynder at ske noget forude, men samlet set kan denne MG4 4×4 præstere 435 HK, den har fået en ny tophastighed på 200 km/t, – noget gas skal der jo være til husarerne, men rækkevidden er begrænset, vi er på 385 WLTP kilometer, og det betyder, at Xpower ikke er udstyret med den store batteripakke, vi nøjes med de 64 kWh, som længe har været standard i den hidtil bedst udstyrede MG4.

Og prisen på de to nye topmodeller: 299.999 kr. Både for den nye variant med 245 HK og stor batteripakke, og for Xpower med mange heste og mindre batteripakke.

MG benytter to gange Bosch motorer, den ene på 204 HK og den nye og kraftigere på 231 HK, så hvorfor ikke proppe dem begge i en MG4. Det pirrer lidt ved den gamle MG historie om noget sporty.

Mange ville sikkert have forventet, at varianten med mange heste var dyrere, men det er dansk vanetænkning, der stammer fra mange år med forbrændingsmotorer, hvor HK var lige med flere tusser ud af kontoen, men prishoppet fra den tidligere topmodel hos MG4 er 20.000 kr for begge nye modeller, og så kan man sige 20.000 kr for en ekstra el-motor, men man kan også sige 20.000 kr for en batteripakke, der er blevet 13 kWh større, uden det i øvrigt har betyder noget for både siddehøjde inde i bilen, ligesom frihøjden er den samme.

MG har det i øvrigt med at springe med 13 kWh, når man piller ved batteriet. Den mindste model som vi har et rigtig godt øje til er på 51 kWh, midtermodellen samt Xpower har 64 kWh, og så den anden nyhed med 77 kWh.

Det er ikke alt der glimter, der er guld, og vi glæder os til at få MG4 Xpower til test, for vi skal se nærmere på den kraftigt orange bremsekaliber, hvor det orange er en dækplade, og slet ikke noget bremsegrej. Vi insisterer på at se banditten i virkeligheden.

Er der så ikke sket yderligere nyheder på MG4, er der sikkert læsere det spekulerer? Svaret er et ja, hvor det bedste vil være bedre og hurtigere opladning, det næste der kan være positivt, er det man kalder One-Pedal, hvilket betyder, at man 90 procent af tiden kan nøjes med at betjene speederen, og så har købere af MG4 besværet sig over, at der mangler en visker i bagruden og måske en nakkestørre nummer tre på bagsædet, og det har de så fået, sammen med et panikhåndtag, som især vil være velkomment i den nye Xpower, hvis man tænder for den nye ”bane-indstilling”, som gør bilen mere egnet til sjov og ballade langt ude på landet.

De første biler er så småt på vej ud til landets forhandlere, det er snart muligt at sparke dæk og køre en prøvetur, mens den store danske salgsstart først forventes i slutningen af oktober, kort før den næste udstilling af ellerter i Bella Center

Det er ikke kun batteri og motorer der er nyt. Der er opdateret på flere mangler, og en af dem er en visker i bagruden.

Pin It on Pinterest