Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. April 16:04 by Jørli Petersen

MG og Grundlovsdag

MG ZS er oprindelig bygget på en noget ældre Rover 45, og hvor meget Rover 45 der er tilbage under det ændrede ydre, må komme an på en prøve, men det er helt sikkert, at MG vender tilbage til Danmark.

Sæt kryds i kalenderen. Grundlovsdag plus den følgende week-end, er der repremiere for et legendarisk bilmærke i Danmark.

MG er tilbage, men det er en meget anderledes MG, end det der oprindeligt var personligt ejet af den gode William Morris, inden det begyndte at gå så gruelig galt for britisk bilindustri.

Bare rolig, kineserne kører også i den rigtige side af vejen, så de biler, som allerede er i Europa, er helt almindelige.

Den model MG der vender tilbage til Danmark, er alt andet end en sportsvogn. Bilen bærer betegnelsen ZS EV, og som navnet mere end antyder, er der tale om en el-bil, og det er ikke en af Elon Musk ombygget Toyota, men en kinesisk el-bil af typen mellemstor SUV, og hvor meget og hvor lidt MG der egentlig er i bilen, må stadig være helt ubesvaret, selv om bilen allerede findes på flere europæiske markeder, hvor MG er repræsenteret.

Naturligvis gør MG sine for- og bagskærme grønne på det engelske marked, det er især på øen mellem Vestkysten og USA, MG har sine største salgstal gennem årene, men den bil der kommer til Danmark på Grundlovsdag, er udstyret med en batteripakke på 44,5 kWh og en teoretisk rækkevidde på 263 km, som selvfølgelig kan blive lidt forbedret, hvis man holder sig inden for byskiltene.

Der er langt fra den oprindelige MG sportsvogn til den MG ellert, der er på vej tilbage til Danmark.

Motoren i den kommende MG ellert er på 143 HK, det placerer den kommende MG lidt over de mindste el-biler i Danmark, men også betydeligt under de største, og den danske importør af MG er den samme, som har importeret MG siden oldefar købte sin første Austin eller Morris. Det er Nellemann koncernen der importerer MG, i dag er Nellemann mest kendt for at importere Kia, men tidligere havde Nellemann sit hovedkontor i København, navnet på importfirmaet var DOMI, slutadressen for DOMI var Søndre Ringvej, ikke så langt fra Glostrup Station, men hvor Nellemann tidligere måtte en tur med englandsbåden for at forhandle priser på en MG, skal man i dag til Kina.

Fremtiden for MG bliver dog helt anderledes. Hvis du vil købe, kan du klare det hele ved at besøge MG’s danske hjemmeside. Hvis du hører til den mere forsigtige type, og gerne vil sparke dæk før du handler, kan du se den nye MG i en af Nelleman koncernens fire forretninger, der ligger i Aarhus, Valby, Odense og Roskilde. Det bliver også muligt at bestille et hjemmebesøg af både bil og sælger.

Garanti på den kommende kinesiske MG er fem år eller 150.000 km. Et godt stykke under det Kia og dermed Nellemann arbejder med til dagligt.

Forhandlernettet er ikke på plads, og det samme kan man sige om priserne. Vi gætter på en startpris lige over 200.000 kr for MG ZS EV, der hører til i den moderate ende, når det gælder batteripakke, motor og rækkevidde. Det samme gør sig desværre også gældende på garanti. En ny kinesisk bil med en garantiordning der ligger betydeligt under koreanske garantier, er kort sagt ikke godt nok.

SAIC på kinesisk

Rettighederne til bilmærket MG ejes i dag af det kinesiske gigantfirma SAIC.

SAIC består egentlig af tre store firmaer, to de øvrige er GM og Wueling, det sidste er også kinesisk, men det underselskab til SAIC der ejer MG, er Nanjing Automobile Group, som blev en del af SAIC i 2008.

Der foreligger ikke endelige oplysninger om forhandlere og priser. Vi ved heller ikke, om den meget gamle danske MG importør med tiden vil hente hele MG programmet til Danmark, men før begejstringen stiger til nye højder, skal man lige slå en spand koldt vand i blodet. Der er ikke så meget som antydning af noget, der kan kaldes en MG sportsvogn i det kinesisk ejede MG.

Pin It on Pinterest