Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. March 16:47 by Jørli Petersen

MG opruster

I Kina benytter man også navnet Roewe, en dårlig hentydning til Rover, mens Marvel R ikke vækker minder fra noget tidligere britisk. Den kraftige og super hurtige familiebil kommer til salg i maj.

For et år siden var bilmærket MG noget med gamle sportsvogne fra tiden før Verden gik a lave. Inden vi får rundet det første år med kinesiske MG, er der ikke kun en, men faktisk tre modeller at vælge imellem, og når vi når frem til efteråret, kommer model nummer fire, og så mangler vi kun, at MG udvider sit danske forhandlernet fra de nuværende fem, til noget der giver en bedre dækning over hele landet, for der er langt mellem bilkøbere i Herning og Aalborg, der kører til Aarhus for at købe en almindelig familiebil, ligesom bilkøbere fra Næstved og Slagelse, kører til København eller Roskilde i samme ærinde.

Der er skærm for alle pengene i Marvel R.

Nyheden i maj måned hedder MG Marvel R. En såkaldt crossover eller SUV i det der kaldes C-klassen, hvilket svarer til Astra og Golf klassen. Bilen har en akselafstand på flotte 280 cm, bilen er 450 cm lang og 190 cm bred, og nærmeste konkurrent til den nye MG, må være den nye VW ID.4, og vi venter i spænding på prisen på denne MG, men vi bliver ikke det mindste overrasket, hvis ny MG er billigere end tilsvarende ny bil fra VW.

Teknisk er der også lukket lidt op for posen, og MG er klar til at udfordre de fleste med råstyrke og lidt finurlig teknik. Samlet yder MG Marvel R 288 HK og fornemme 665 Nm, selvfølgelig fra stående start, og med til at kontrollere de mange kræfter, er bilen udstyret med det MG kalder for Tri-Motor-AWD, som oversat betyder træk på alle fire med en motor til forhjulene plus en elmotor til hver af de to baghjul.

Marvel R er en bil af SUV type med meget lang akselafstand og helt almindelig totallængde.

Data for MG Marvel R taler også om en tophastighed på 200 km/t, mens det nok er mere interessant, at bilen kan nå de første 100 km/t på 4,9 sekunder, ligesom bilen får forbedret type hjemmeladning med 3-faset ladning fra den kendte 11 kW lader.

MG som stationcar

Efterårets nyhed er lige så elektrisk som Marvel R, men den er lidt usædvanlig ved at være en stationcar. Navnet på den kommende model er MG 5, igen har vi fat i en bil med totallængde omkring 450 cm, men når bilen er en stationcar, er det også det samme som praktisk bil, og bagagerummet i den kommende MG fejler ikke noget med mindst 600 liters bagagerum, som kan udvides til 1500 liter.

Til efteråret kommer den første stationcar som fuldt elektrisk bil. I øvrigt. Var der mon nogen det tænke Passat, da de så billedet af MG 5.

Rækkevidden på MG 5 er plus 400 km når det går rigtig godt, helt som det er tilfældet med Marvel R, men der er skruet ned for motoren. MG 5 er klassisk baghjulstrækker, motoren lægger 180 HK og 280 Nm, og så må man hægte 500 kg på en trækkrog, ligesom man smide 50 kg på taget.

Som det er tilfældet med forårets nyhed, er der heller ikke sat pris på efterårets nyhed.

Praktisk familiebil som vi kender det, men fuldt elektrisk og ikke så sløv endda med 180 el-heste.

Pin It on Pinterest