Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. January 18:57 by Jørli Petersen

MG’s mange hylder

MG4 med tilnavnet Xpower er en lidt utraditionel el-bil. MG har skruet voldsomt op for antallet af heste, men man holder fast i systemet med kun en motor og træk på baghjulene.

Der er populært sagt snart frit valg på alle hylder, så længe man vælger MG4 med det nuværende karrosseri. I slutningen af sidste år, blev modelprogrammet udvidet ganske betragteligt, der blev introduceret en ny basisudgave af MG4, denne model har netop gennembrudt en vigtig prisgrænse med en startpris akkurat under de 200.000 kr, man opfandt også en standardmodel MG4 bare med længere rækkevidde, læs større batteripakke, og for de der altid studerer hestekræfter før alt andet, har man lanceret en såkaldt model Xpower, der gør opmærksom på sig selv med frække farver og ikke mindst kraftige kontrafarver på bilens bremsecalipre.

Man skal selvfølgelig ikke underkende signalværdien, slet ikke når man pludselig lancerer en MG med flotte 435 HK.

Det der kan være lidt overraskende for de, der studerer el-biler må være, at de 435 HK ikke kommer fra to motorer, hvilket er et velkendt trick fra mange bilmærker. Det havde selvfølgelig været oplagt med to gange standard Bosch motorer med 204 HK, – en på hver aksel, men MG nøjes med at trække på baghjulene, så pludselig står vi med en ægte baghjulstrækker med 435 HK, og vi kan næsten ikke lade være med at tænke kendte baghjulstrækkere fra BMW, Toyota Supra og andre lækkerier med baghjulstræk, og det er også lidt flabet at tinge ”drifting”, så det næste frække spørgsmål må være, hvor meget kræver det er bygge bilen om, så den bliver attraktiv til denne form for fritidssyssel?

99 procent og lidt mere end 300 km (312) er Xpowers egen forudsigelse af rækkevidde efter den køremåde bilen har kunnet registrere.

Vi kan ikke give svar på det stillede spørgsmål, en ellert som den kraftige MG4, vejer som køreklar bil på den anden side af 1800 kg, så det er selvfølgelig en lidt anden boldgade, ligesom vægtfordelingen er noget anderledes end for den klassiske type bil til drifting, mens vi har en klar mening om den daglige brugsværdi med en Xpower MG4.

De mange modeller

MG i klassisk udgave er udstyret på en måde som vi tør beskrive som ”helt almindelig” for en ellert. Det er Bosch motoren på 204 HK tilsat en batteripakke på 64 kWh, der giver en rækkevidde på 360 sådan nogenlunde virkelige kilometer på en rimelig dansk forårsdag.

Hvis man ønsker længere rækkevidde, kan man vælge samme bil med et batteri på 77 kWh, så ryger rækkevidden op på 425 sådan nogenlunde kilometer, og så er der modellen til lige under 200.000 kr, her er både motor og batteri mindre, det samme er rækkevidden, men vi mener, at langt de fleste bruger en ellert som bybil, og netop derfor er den billigste MG4 vores favorit.

Masser af signalværdi. Kraftigt markede bremsecalipre både for og bag, tilsat en gang fartstriber foran baghjjulene.

På den måde har vi sat Xpower i en slags venteposition. Den kraftigste MG4 er for de få, for de der mener, at 435 HK og 600 Nm fra nul kilometer, lige er sagen i en glat og iset januar, og trofaste læsere vil huske, at vi har forsøgt os med mange elheste og glatføre med en VW ID.3, og med Xpower skal man være yderst forsigtig med den højre pedal, og det er lige før vi vil opfordre ejere af MG4 Xpower og lignende køretøjer, at have duppede dæk stående klar i carporten, dertil en praktisk dunkraft, og noget elværktøj, der kan rive hjul af og på i en fart.

Køremæssigt er vi ikke så langt henne, at vi kan sige noget afgørende om forskelle fra standard MG4 til model Xpower. Bortset fra de mærkbart flere kræfter, er køreoplevelsen den samme, og det samme gælder indretning og instrumentering med vores vanlige for- og imod, pladsforhold og den mængde plads der tilbydes under klappen med en småfrække hækspoiler, der nærmest er en signatur for MG4, på samme måde som Ford havde noget hækspoiler på fortidens Cosworth modeller.

Hvor langt er vi så nået i en slags gennemgang af det ganske fornemme udvalg af MG4 modeller?

Vores favoritter er den billige og hvis man vil have lidt mere, – model standard. Xpower med en tophastighed på 200 km/t som hos Xpower er om ikke ubrugeligt, så er det noget, man ikke bør tilstræbe, med mindre man ønsker at dokke ved nærmeste ladestation, og de 3,8 sekund til 100 er også en detalje, man kun sjældent kan udfolde, men farverne på Xpower og bilens udvendige signalværdi skal man selvfølgelig ikke underkende. Der vil altid være købere til noget, der har lidt X-tra ”power”.

Rækkevidde estimeret: MG4 Xpower
By koldt vejr 325km By mildt vejr 475 km
Motorvej koldt vejr 230 km Motorvej mildt vejr 290 km
Gennemsnit koldt vejr 275 km Gennemsnit mildt vejr 365 km
Tal er internationale beregninger fra Holland, England og Tyskland.    

MG 4 Xpower

Skrappe farver og signaturspoileren er en specialitet for MG4 Xpower.

Pris: fra 199.999 kr

Pris for testbil: 307.999 kr

1 – aut

motor 435 HK

600 Nm

0-100 km/t: 3,8 sek

Tophastighed: 200 km/t

Batteripakke 64 kWh

Spænding 400 V

Rækkevidde 385 km

Kørevægt: 1878 kg

Totalvægt: 2261 kg

Trailer: 500/500 kg

CO-2: 0 g/km

alle 435 HK på baghjulene

Pin It on Pinterest