Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. March '22 10:36 by Jørli Petersen

MG’s vidunder

Marvel betyder vidunder, så MG vidunder er bilens navn på dansk. Javel ja. Nå.

Topmodellen hos MG findes i to udgaver. En model luksus og en med præstationer, og forskellen på de to er en ekstra motor på 80 HK, der er sat på forakslen.

Denne motor koster selvfølgelig på biles rækkevidde, og således er det lidt usædvanligt, at vi har en topmodel som testbil, samtidig med det er den model med dårligst rækkevidde, og netop rækkevidde er guld for en el-bil.

Vi kan heller ikke lade være med at stille det oplagte spørgsmål. Hvorfor skal el-biler nødvendigvis være så grimme? Et spørgsmål vi er stillet flere gange af læsere, men nu bringer vi det selv på bane, for denne type bil som repræsenteres af MG Marvel R, ligner noget, der er designet i bedste Franz Jäger stil.

Det er tilsyneladende en populær stil i Kina, og Marvel R er nummer tre af typen i Danmark, og det har naturligvis sine fordele. Plads, plads og masser af plads giver næsten sig selv, når man har en pæn længde på 467 cm og fire lodrette ladevægge der rager godt 161 cm til vejrs, så det er næsten logisk, at der er plads til fem, til bagage og til et par baller hø, hvis man skulle have det behov.

Vi stiller det unævnelige spørgsmål: Hvorfor skal el-biler være så grimme?

Det gode navn og rygte

Nu er høballer måske lidt kontroversielt i en bil som MG Marvel R, for det kineserne er rigtigt gode til, er at skrue op for udstyr. Der er snart sagt alt hvad hjertet kan begære at mere eller mindre sjove og nyttige ting, sikkerheden ligger også på et pænt niveau, hvis vi alene ser på det elektroniske hejs, mens bilens passive sikkerhed er mere haltende. Vi er ikke på 5-stjernet niveau, og det behøver ikke være så ringe endda, for reglerne hos Euro NCAP er blevet så forplumret, at de ikke altid giver mening, men for et kinesisk bilmærke, vil vi vurdere det for meget vigtigt, at have så gode vurderinger som muligt, – netop fordi mærket er kinesisk, og har brug for at få etableret et godt renome.

Mens vi har taget behageligt ophold i de store sæder, er der udsigt til to skærme, hvoraf den store i midten er skræmmende i bedste Tesla stil. Skærmen er designet med samme forbillede som selve bilen, hvilket er det samme som stor. Der er et mylder af informationer og et tilsvarende rod af funktioner, mens vi bag rattet har udsigt til en mindre skærm, hvor man kan kalde på en række informationer.

Det er ikke andet end skærm, der adskiller de to forsæder. Den runde dims i bunden er gearvælger. Frem-tilbage-neutral.

På det knapmæssige område er vi desværre voldsomt begrænset. Vi er stort set begrænset til de seks knapper, der sidder i rattet, mens resten af bilens mange funktioner skal betjenes på den knap så samrbejdsvillige skærm midt af bilen, og det går noget trægt en kølig morgen i den danske vinter.

En linjevogter

Der gik ikke ret lang tid, før vi var grundigt irriteret på bilens medfødte linjevogter.

Den er voldsom.

Alt for kraftig og alt for arbejdsivrig. Når der er lidt sving i stribene på den kommunale asfalt, bliver der rykket voldsomt i rattet, og resultatet er, at man er tvunget til at dykke i flere undermenuer på den store midterskærm, for at afbryde de voldsomme ryk i rattet, og det er noget, der skal gøres hver eneste gang man starter bilen. Alene denne funktion vil være ensbetydende med et nej tak til køb, med mindre denne funktion kan afbrydes eller vendes modsat i bilens programmering, og her løber man ofte panden mod den berømte mur.

Således er vi ikke specielt begejstret for bilens ellers mange funktioner, og vi er som sådan heller ikke begejstret for bilens rækkevidde. Sådan cirka 275 km med 100 procent på batteriet, er ikke imponerende, og igen, det er en vintermåling, men det er også den barske virkelighed i flere måneder hvert år, og beregningen er ikke sket, fordi vi har kørt længere stræk på motorvej eller landevej for den sags skyld.

Udstyr er en kinesisk specialitet. Bose system under bunden i bagagerummet.

Vi lægger også mærke til, at MG i sine data oplyser en ganske pæn kort ladetid, så man kan komme hurtigt videre, men dels er den maksimale ladehastighed ikke imponerende med 94 kW, hvis man finde et sted hvor det kan effektueres, (læs artiklen: En helt almindelig søndag) men MG opgiver lidt behændigt ladetider mellem 30 og 80 procent af batteriets maksimale kapacitet, og så er vi nede på halvdelen af det maksimale, og dermed meget langt fra den officielle WLTP rækkevidde, og ud fra de tal vi selv har aflæst i bilen, – i nærheden af en kørestrækning på godt 150 km, før man igen skal finde et ladestik, og så er der langt til både Hirtshals og Barolo.

Lodrette vægge og masser af plads, men måske ikke så meget i bagagerummet hvis alle sæderne er i brug.

Grimme vejbump

Man kunne vælge Marve R med bedre rækkevidde. Det gør man ved at vælge den model, der kun trækker på bilens baghjul. I praksis vil det ikke gøre den store forskel, for de 80 HK på forhjulene giver måske lidt ekstra stabilitet, men for en el-bil er rækkevidde vigtigere end stabilitet, som først har betydning, når man kører hurtig kurvekørsel eller hurtigt på motorvej, og begge dele er ikke noget for Marvel R.

Med 288 elektriske heste, er der rigelig med trækkraft i bilen. Den er hurtigt ude af starthullerne, og så har vi sammen med bilens siddekomfort, udsyn og pladsforhold været rundt om bilens fortrin.

Alt det med køreegenskaber er mangelfuldt, vi har fristet tilværelsen og kørt hurtigt i Marvel R over en kortere periode, vi registrerer retningsstabiliteten, men vi efterlyser også en bedre styring og især en bedre opsætning af undervogn.

På testruten kører vi gennem en mindre bymæssig bebyggelse, hvor vi må antage, at man har en fabrik der producerer vejbump, eller også har de købt dem billigt i denne bebyggelse, og netop derfor kommer vi ofte forbi, og det er alt andet end en oplevelse i Marvel R.

Noget om rækkevidde.

-mere om rækkevidde

Her bliver bilens opsætning udstillet godt og grundigt, og det viser køreegenskaber meget langt fra det, vi historisk forbinder med MG, så hvad er det vi har haft til test?

En el-bil med tvivlsomt design til en lidt rigelig pris, men til gengæld en bil med bunkevis af plads og gode sæder. Vi er stærkt kritiske overfor bilens overordnede betjening, ligesom vi ikke er pjattede med bilens undervogn. Derfor er vi på den hylde, hvor vi som regel er, når det gælder el-biler. Marvel R er en bybil, det er bilen til et helt håndboldhold, – også selv om det er ulovligt, det er bilens til nærtransport og en hjemlig lader i carporten. Slet og ret til praktiske formål i de større byer.

MG Marvel R AWD

Pris: fra 349.999 kr

Pris for testbil: 379.999 kr

2 – aut

288 HK 5500 o/m

Vi er alt andet end vilde med et tilsyneladende populært kinesisk design, så lidt usædvanligt tager Marvel R sig bedst ud når bilen ses bagfra.

655 Nm v. 0 o/m

0-100 km/t: 4,9 sek

Tophastighed: 200 km/t

Batteripakke 69,9 kWh

Spænding 380V

Rækkevidde 370 km

Kørevægt: 1920 kg

Totalvægt: 2373 kg

Trailer: 750/750 kg

CO-2: 0 g/km

Rækkevidde estimeret: MG Marvel R AWD
By koldt vejr 330km By mildt vejr 485 km
Motorvej koldt vejr 230 km Motorvejr mildt vejr 295 km
Gennemsnit koldt vejr 280km Gennemsnit mildt vejr 370 km
Tal er internationale beregninger fra Holland, England og Tyskland.    

Pin It on Pinterest