Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. April '18 09:27 by Jørli Petersen

Micra med motor

Glem alt om Nissan Micra med benzinmotor. Der findes kun en duelig version, den har dieselmotor, og koster heldigvis det samme som den kedelige benzin.

Det er gang nummer to vi har fingre i Nissan Micra, som fik en noget blandet medfart i første runde. En større bunke plusser til design og sikkerhed, og så var vi især begejstert for Micras køreegenskaber, som flytter den nye Nissan fra ligegyldighedens brede mellemvej til den øvre klasse, i det der tidligere var 130.000 kr klassen, før vi gik over til totalpriser eller alt incl. priser på nye biler, hvor vi samtidig rettede lidt kritik mod Micra for at lægge sig lidt over alle de andre, selv om Micra ikke helt matcher de fleste konkurrenter når det gælder pladsforhold, som er lidt begrænsede på bagsædet.

Faktisk er Micra så meget i top i den populære danske familieklasse, at vi trækker en sammenligning med Suzuki Swift på området for køreegenskaber, som er vores erklærede favorit i førnævnte prisklasse, men i modsætning til Suzuki, var første eksemplar af en Micra testbil ikke udstyret med noget, vi finder berettiget til betegnelsen motor.

0.9 motoren i benzin-Micra er ikke meget mere bevendt end en stramt opvredet elastik, så bedøvende kedeligt, at man er en åben risiko i trafikken, – man risikerer at falde i søvn bag rattet, så derfor er denne test en meget mere glædelig forbedring.

Den rigtige Micra

Siden første runde Micra har Nissan rettet en anelse på priserne. Samtidig har man lavet det næsten geniale trick, at tilbyde diesel og benzin til samme pris.

Vi er ikke et kvart sekund i tvivl. Den rigtige og eneste Micra vi gider beskæftige os med, er med dieselmaskine, også selv om det er den kendte 1,5’er med 90 HK, som er alt andet end en nyhed. Motoren er en meget velkendt størrelse, der findes i et utal af biler fra Dacia, Nissan og Renault, men vi glæder os alligevel over denne verison, for Micra er pludselig blevet en bil, der fortjener meget mere end en overvejelse.

Standard, standard, standard. Intet usædvanligt.

Vi vil endda gå et skridt videre og sige, hvis du har et kørselsbehov, som bare kommer i nærheden af diesel som et muligt valg, skal du glemme alt om Micra og kedelige benzinmotorer, som vi også var lidt på nakke af, fordi bilen, – på trods af motorens minimalistiske størrelse og formåen, ikke var specielt nøjsom med forbrug.

Det er dieselmaskinen til gengæld. Enest minus i karakterbogen i denne runde er nok en gang gearkassen, den 5-trins gearkasse er trist, det kunne blive endu bedre med en 6-trins, og hvis vi tænker tilbage i historien, kan vi huske Renaults lovprisning af 6-trins gearkasser til præsentaiton af den Trafic, der også blev fælles med Opel Vivara, her forsikrede man, at det kostede det samme at fremstille 5- og 6-trins gearkasser, når man kun lavede en enkelt type.

Samme pris på gearkasser

Derfor forstår vi ikke helt, at man opretholder en 5-trins, det må jo alt andet lige være dyrere, hvis vi skal tro på Renault, men pyt nu, vi er i en Nissan, som er det økonomiske trumfkort i Renault-koncernen, og Micra med Renault diesel kører næsten uhyggeligt langt på en liter olie.

I den virkelige verden, kan Micra godt vise sig at være den mest økonomiske hverdagsbil, vi har kørt til dato. Vi kører overraskende langt, uanset hvor og hvordan vi kører, både under bykørsel men især på motorvej, kører Micra diesel langt på literen, så selv om de 31,3 km/l i officielt forbrug kommer fra afdelingen for almindeligt bilpral, er vi langt på den positive side.

Vores testrute og forhold var ikke ideelle, og det er selvfølgelig endnu et plus, men vi kørte et godt stykke over de berømte 20 på motorvej, selv om bilen fik godt med højre pedal. Skal vi komme det nærmere og blive mere præcise, kræver det mere forberedelse og især bedre vilkår, men hvis du vil have en rigtig økonomisk bil, er vores svar netop nu, – Nissan Micra med dieselmotor.

At Micra i denne motorisering også giver bilen et bedre helhedsindtryk når vi taler køreegenskaber, er kun et yderligere plus.

 

Nissan Micra 1,5 dCi 90

Design og køreegenskaber er på plads i ny Micra, nu har den også fået en brugbar motorisering, og trækkrogen er ikke kun til pynt. Micra kører lovligt med en pæn størrelse trailer.

Pris: fra 138.880 kr

Pris for testbil: 169.219 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

5-trins man

90 HK v. 4000 o/m

220 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 11,9 sek

Tophastighed: 179 km/t

ECE-snit: 31,3 km/

Kørevægt: 1145 kg

Totalvægt: 1590 kg

Trailer: 555/1170 kg

CO-2: 85 g/km

Pin It on Pinterest