Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. September '17 08:46 by Jørli Petersen

Micro-biler taber ved omlægning

Nye og lavere afgifter på bilen gør microbiler til tabere og større biler der kører langt på literen til vindere. Blandt de store vindere er Toyotas hybridbiler.

Regeringen har med støtte fra DF og tilsyneladende med stemmer fra Socialdemokratiet lavet nye regler for bilafgifter, der træder ved lovforslagets fremsættelse den 3. oktober, og den nye aftale om afgift på biler, motorcykler og autocampere, strammer kravene til samlet økonomi og sikkerhed, før der gives rabat eller lavere ejerafgift.

Den store og mest betydende ændring i de nye afgifter er ændring af det såkaldte skalaknæk. Det er det tidspunkt, hvor en bils værdi skifter fra lav til høj afgift, og den nye aftale betyder, at den lave afgift ændres fra 105 til 85 procent, mens man samtidig sætter grænsen i vejret, så der først skal betales høj afgift når bilens værdi overstiger 185.000 kr mod de tidligere 106.600 kr.

Samtidig ændres mindre beløbsgrænser, ligesom tidligere fradrag for ABS-bremser og ESP-systemer bortfalder, fordi alle biler har disse systemer. Der gives øget rabat hvis en bil opnår 5 Euro NCAP stjerner, rabatten øges til 8000 kr, og så øges fradrag for selealarmer fra 200 til 1000 kr per alarm, max tre alarmer.

Der ændres på rabat og tillæg for det man kalder dårlig brændstoføkonomi, ligesom der laves nye regler for ejerafgift, men generelt bliver det billigere for familien Danmark at købe bil, og den store besparelser finder man fra mellemklassen og opefter, mens de store tabere er det tidligere så populære micro-biler.

Klassen over micro-klassen ventes at få stærkt øget salg, det er biler som Peugeot 208, Opel Corsa, Ford Fiesta og tilsvarende, der kan imødese kraftigt stigende salg, men der er også ændringer for biler motorcykler, hvor de nye afgifter tilpasses de nye regler for personbiler, der er lavere afgifter for autocampere, og så skærpes reglerne for leasingbiler, hvor man laver nye regler for beregning af afgift for brugte biler.

Her vil man i fremtiden se bort fra bilens købspris, og i stedet vurdere bilens værdi ved køb/salg i Danmark.

En anden del af det nye forlig for bilafgifter indeholder også lavere priser for kørsel over Storebælt. Prisen for en almindelig personbil nedsættes med 25 procent, mens en anden del af forliget betyder udvidelse af motorvejen på Vestfyn. Den sidste del af motorvejen på Vestfyn skal udvides fra to til tre spor.

For at finansiere forliget øges den årlige ejerafgift, der justeres på grænserne for ejerafgift og der indføres dansk vejafgift, som vil ramme udenlandske biler på de danske veje.

Den nye afgift kan tidligst indføres i 2020, og bliver tilpasset de nye tyske regler, hvor den største afgift er 130 Euro årligt.

Her er de nye regler for bilafgifter i Danmark

Kilde: Skat

Nye priser for 20 populære biler

Kilde Skat:

Nye efterafgifter. Kilde Skat:

De nye regler for ejerafgifter

 

Pin It on Pinterest