Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. December '19 21:28 by Jørli Petersen

Micro ellert

Indtil videre er el-biler nogenlunde fredet for danske bilafgifter, især når prisen er som den er på den nye Mii electric. Den lille Seat bliver Danmarks billigste el-bil.

Små biler har sin store berettigelse i byerne, og det samme har el-biler. Hvis man kombinerer disse to ting, kan resultatet blandt andet være en Seat Mii electric, der får dansk premiere i marts måned 2020, og hvis priserne ikke ændres voldsomt, bliver den lille Mii electric Danmarks billigste el-bil til den tid.

Seat Mii, der er en af VW koncernens micro trillinger, får data, der passer godt til en hverdag i de større byer. Rækkevidden opgives til 250 km efter WLTP norm, hvad det er i virkeligheden ved vi ikke, men ganske sikkert mindre, men Seat opgiver også en rækkevidde på 358 km, som skulle være gældende, hvis man udelukkende holder sig til bykørsel.

Hvilke kørselsbetingelser man skal overholde, for at komme i nærheden af de 350 by-kilometer er ikke beskrevet, men vi kan oplyse, at bilens el-motor yder 83 HK, drejningsmomentet er 212 Nm, et moment der svarer til en klassisk firmabi med 2-liters benzinmotor, forskellen er blot, at el-bilerne har maksimalt moment fra stående start, så den elektriske Mii er betydeligt hurtigere end de fleste, og med 82 HK i en microbil, kommer man ikke sidst til de få tilbageværende parkeringspladser.

150.000 kr med topudstyr for en rigtig by-ellert.

Skulle man vove sig uden for byskiltene, er tophastigheden oplyst til 130 km/t, men så nedsættes holdbarheden på det 32 kWh store batteri.
Seat taler også om ladetider, som er mere på det jævne, men hvis man har adgang til en almindelig mormorlader, bør besøget på en hurtiglader med 40 kW ladekapacitet blive en sældenhed.

Danmarks billigste el-bil får en pris på 150.000 kr med topudstyr, der bliver eneste variant.

Microbiler og el er en god kombination. Selv om den lille Seats ladedata ikke er imponerende, bør det være rimeligt, mens bilens præstationer er flotte for kørsel i bytrafik.

Pin It on Pinterest