Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. March 10:51 by Jørli Petersen

Micro frækkert

Sjov bil i Micro-klassen. Desværre har Toyota ingen planer om produktion. Påstår de.

Toyota Aygo med familie har hærget de danske landevej i en længere årrække, og ingen har tænkt på at lave en særlig fræk, sporty eller endda lidt crossover-agtig udgave af den lille micro.

Før nu.

På en lækker tagrestaurant med udsigt over Middelhavet, ikke så langt fra Nice, har nogle designere fået skøre ideer, som nu er udmøntet i det man kalder Toyota Aygo X.

Vi tror ikke en meter på, at bilen på noget tidspunkt bliver sat i produktion, og så må vi også tilføje et desværre, for det kunne være interessant, at tage den japanske by-micro-frækkert på en rundtur i en række danske bykerner, for at studere folkets reaktion.

Se det er da skærmkasser der er til at få øje på.

Bare parkere bilen, sætte sig ind på en genåbnet kaffebar, og bare se folk stoppe op og tage bilen i øjesyn, for der er masser af spændende detaljer i det opsigtsvækkende design.

Først og fremmest de nærmest provokerende skærmkasser. De ikke kun gjort større og mere synlige, de er samtidig understreget med en ekstra kant, ligesom den sorte bemaling af bilen ikke just gør noget for at nedtone de dominerende hjul, der samtidig gør bilens frihøjde noget bedre.

Det er selvfølgelig også umuligt at komme uden om det stærkt ændrede frontparti, hvor de anderledes forlygter giver bilen sin egen personlighed. Læg også mærke til det fulde lygtebånd i hvidt i hele bilens bredde, en detalje vi ser på flere og flere nye biler, men også en detalje Mazda måtte opgive for en del år siden, fordi bilen ikke kunne blive typegodkendt med hvidt lys i hele bilens bredde. Men – nye tider.

Lygtedesign for fuld udblæsning.

Hvorfor laver Toyota sådan en Aygo X, når bilen ikke skal i produktion? Først og fremmest fordi de kan. Dernæst fordi de gerne vil have en reaktion fra så mange mennesker som muligt, man stikker på den måde en finger i vejret og vejrer folkestemningen med og uden Corona, og så ved vi, at Toyota allerede har rørt dejen til en Yaris type crossover eller SUV-look-alike. Lige nu er den nye Yaris sat til hævning under klæde et lunt sted, men den er klar til at ryge i ovnen, og i løbet af efteråret bliver den hevet frem, – klar til salg.

Bilens dæk er også med på ideen. Det er GoodYear der har produceret en helt ny type dæk af typen Aygo X.

Spørgsmål? Hvilke designelementer fra den kommende Yaris SUV vil også være at finde på Aygo X? Og selvfølgelig, er det hele en gang blålys når Toyota siger, at bilen på ingen måde er en produktionsbil, men kun en concept car? Den ultimative Toyota boss med stort B har flere gange understreget, at Toyota også skal lave sjove biler, så hvorfor ikke også en frækkert i micro-klassen? Og hvorfor har bilen tilnavnet Prolog?

Vi bringer lige en gang fotos. Hygge. 

Pin It on Pinterest