Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. August 19:43 by Jørli Petersen

Micro traver

17 år gammel og stadig ikke meget større end fra første glimt af den lille populære Micro, som ikke længere er helt så populær. Nyeste Picanto har fået mere sikkerhed og et spændende nyt automatgear.

Kia Picanto er en af en række populære biler i microklassen, men den er også en af de små, som har været mere populære end bilerne er i dag. Målt på tid er Picanto blevet en halvgammel teenager, modellen har været her i 17 år, men microklassen udgør kun 10 procent af markedet i 2020, hvor de mindste for ikke så mange år siden var de største målt på antal nye biler.

Kia har imidlertid ikke givet op, i sensommeren 2020 kommer den face-liftede Picanto til landet, og sandt at sige, er der ikke voldsomt meget nyt, bortset fra en ny type automatgear, som lyder interessant.

Den nye automatkasse er en traditionel manuel gearkasse, som er tilsat en gang elektronisk styring i skikkelse af lidt styring og lidt ekstra motorer, til at overtage det triste arbejde med at betjene koblingen.

Mere skærm og lidt mere komfort.

Denne type automatgear er mere økonomisk end den almindelige type automatgear, hvor meget er vanskeligt at afgøre, for det kan kun blive noget teoretisk, da Picanto aldrig har været udstyret med en traditionel type automatgear, men man kan godt være optimist og mene, at den nye automatgearede Picanto er mere økonomisk end den kendte med 5-trins manuelt gear, som selvfølgelig ikke forsvinder fra modelprogrammet.

Basismotoren er fortsat den 3-cylindrede 1-liters motor, efter lidt opdatering lægger den 67 HK, som er nok til at gøre Picanto til den kendte, kvikke bybil, som selvfølgelig har fået lidt ekstra opgradering i kabinen. Dertil lidt mere sikkerhed, herunder en forbedret automatisk bremse plus en gang linjevogter, men har man lidt ekstra tålmodighed, byder efteråret på en noget sjovere Picanto, en 1-liters turboudgave er på vej, og Picanto med T-GDI motor lokker med 100 friste heste i motorrummet, og det kan pludselig gøre Picanto til en ganske sjov bil.

Priserne er helt som ventet. Billigste model fås til omkring de 100.000 kr, der skal nok komme et par kampagnemodeller i ny og næ, der er lidt billigere, mens Picanto med den nye automatkasse er sat til en startpris på 120.000 kr.

Danskerne har fået råd til lidt større biler, men der er stadig plads til den kvikke bybil, som kan parkere på de mindste pladser, og i løbet af efteråret kommer en helt ny topudgave af Picanto, – en 100 hestes kvikkert.

Pin It on Pinterest