Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. October '20 18:55 by Jørli Petersen

Midtermodel

Den første nye MG i årtier, men intet er som det var – engang. Alt er forandret.

I de gode gamle dage, ville MG sikkert være noget trist, hvis vi kaldte deres bil for en midtermodel, men intet er som det var i det gode gamle dage, og det er MG heller ikke.

Dagens MG har kun navnet til fælles med de tidligere biler fra England. Vi tør allerede nu mene, at kvaliteten på bilen er noget højere end den var, men MG er i dag et kinesisk bilmærke, mærket ejes af en monster koncern, der har flere bilmærker på programmet, og det er ikke en tilfældighed, at MG er en fuldt elektrisk bil, for SAIC, der ejer MG, er specialist i batterier, og man leverer bl.a. til kendte europæiske bilmærker, som i modsætning til MG koster kassen.

Et meget anderledes motorrum. Røde ledninger og kontrolbokse, men motoren fylder ikke meget.

Det ligner noget vi kender, men det er også småt og vanskeligt at aflæse hurtigt.

MG model ZS er den første model MG i Europa, og når vi kalder ZS for en bil i midten, skal man blot se på bilens data. En batteripakke på 44,5 kWh er et godt gennemsnit, en motor på 136 HK er nok lidt under snit, rækkevidden på 263 km WLTP kilometer er også sådan nogenlunde la-la, og bilens pris og størrelse er også pænt i midten.

Forklaringen er logisk, hvis vi flytter MG ZS uden for landets grænser til et land uden afgift på biler. Her er alle former for el-biler dyrere end traditionelle biler. Det betyder, at man ”VIL” den elektriske bil, eller – man er tvunget til at købe elbil af andre årsager.

Derfor er der langt mellem små billige elbiler, og derfor er elbilen så veludstyret som den rent faktisk er, og det er også første indtryk man får af MG ZS.

Lane-keeping afbrydes på spidsen af stilkkontakten. Praktisk.

En veludstyret bil med en ganske nydeligt indrettet kabine. I model luksus som testbilen, er der gået et par Yak-okser til sæderne, det dufter nu ikke så meget af læder, at det gør noget, men der er hvad der skal være af elektronisk udstyr, der er masser af tidsfordriv på den trykfølsomme midterskærm, men det kniber med det hurtige overblik over selve elpakken, – man kan hente de informationer man måtte ønske, men det er noget gniderværk, og lad det så være, at vi stadig er lidt følsomme overfor alt med forbrug, ladetilstand, rækkevidde og meget mere, men næsten alle der køber en el-bil, er nybegyndere, og de skal først gennem en læringsproces, så indtil alle har el-bilen på rygraden, og alle har styr på tankindhold og ladehastigheder, vil vi vær ekstra følsomme for netop dette emne.

Komfort til byerne

De daglige funktioner i den første MG i årtier, er som det kendes fra flertallet af biler. Tryk på en knap, drej på den næste, og bilen er klar til at køre. Man fået lidt en kort besked på instrumentpanelet, biler er klar, og så ruller vi sagte og tyst. Som alle andre elbiler.

Mellemmodel med mellemstort bagagerum. Klassens gennemsnit.

Motoren i MG er i underkanten af det normale, alligevel er 8,2 sekund 100 mere end i orden, og elbilen har uanset motorstørrelse sin fordel i det hurtige antrit, de 353 Nm ligger klar på de trækkende forhjul og venter på grønt lys, så dagens MG er slet ikke nogen sinke.

Modsat skal man ikke udfordre tophastigheden, hvis man vil have rækkevidde. I det hele taget er kørsel uden for byerne ikke elbilers livret generelt, det er komfort og en pæn portion luksus, det er komfortabel bykørsel, men det er ikke køreegenskaber i højere klasse.

Undervognen er sat op i den bløde afdeling, bilen er nogenlunde retningsstabil, men ny MG nyder godt af de centralt og lavt placerede batterier, det giver lavt tyngdepunkt, så kurveegenskaberne er igen i midten, så længe men ikke presser bilen, for at se om den lever op til det man forventede af tidligere tiders MG.

MG’s afslører sig selv. Der står SAIC på bilens 12V batteri, det der bruges til alt det almindelige.

Styringen er også til den hjemmegående i forstæderne. Man peger i den retning man ønsker at køre, bilen følger nogenlunde den givne instruktion, men der er meget begrænset føling med vejbanen, men det er midten i midten, og det gælder også, når vi lander ved ladestationen.

Ladehastigheden er pæn, hvis ladestanderen ellers har tilstrækkeligt power, men bilen af denne type er bilen til hjemmeladeren, den man kan købe til at hænge op i den hjemlige carport, og så kan vi endnu engang messe det vanligt budskab om elbiler og deres natur.

Hvis man kører i byerne, helt klassisk bykørsel, kan man køre betydeligt længere end det tal der er opgivet som WLTP norm. Når man ruller landevej, skal man tænke sig om, og man skal tænke mindst to gange, før man lægger bilen ud på motorvejen, og man skal tænke sig om tre gange, før man indleder den lange tur på tværs af landet.

Veludstyret kabine, masser af elektronisk legetøj og når det er luksus er der selvfølgelig kinesisk læderstue. Eller er det?

Endelig skal vi også pege på den garanti der tilbydes fra MG. Fem eller 150.000 km på bilen er måske lige i underkanten, mens garantien på bilens batteripakke hedder otte år. Rustgarantien er også i søgelyset, men MG holder til i bunden af prisskalaen for el-biler, og så har mærket den store fordel, at man kan levere biler i løbet af kort tid. Der er ophobet en pænt bunke MG ikke så langt fra den sydlige danske grænse.

MG ZS EV Luxory

Pris: fra 219.999 kr

Et ligeså almindeligt bagsæde med brugbar siddehøjde og benplads.

Pris for testbil: 254.078 kr

1 – aut

136 HK

353 Nm v. 0 o/m

0-100 km/t: 8,2 sek

Tophastighed: 140 km/t

Batteripakke 44,5 kWh

Spænding 410 V

Rækkevidde 263 km

Kørevægt: 1566 kg

Totalvægt: 1966 kg

Trailer: 0/0 kg

CO-2: 0 g/km

Garanti: Batteri 8 år, bil 5 år/150.000

Pin It on Pinterest