Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. May '17 12:48 by Jørli Petersen

Midtvejskrise aflyst

Hyundai i10 er ikke mærket af alderen, og i nyeste trim er den fortsat i top blandt microbilerne. Den nye model kendes bedst på den ændrede lygtemontering, med to nye lygter i kølergrillen.

Hyundais mindste er fortsat blandt de bedste i microklassen. Så kort kan vi bringe dig videre til næste artikel, men hvis du vil vide lidt mere om den face-liftede i10, så tag de næste linier med.

Testbilen er en af de utallige kampagnemodeller, som i langt de fleste tilfælde betyder en god gang ekstraudstyr i bilen for en meget begrænset merpris.

Hyundai i10 Touch er sådan en model, det eneste vi lige kikker forgæves efter i denne i10, er varme i rattet, som man kan få på andre modeller, men vi kikker også genkendende på bilens indre, og de meget små ændringer, der er foretaget fra dagens model Touch til den oprindelige i10, som gjorde Hyundais mindste til den klart bedste da den dukkede frem, er nærmest uden betydning.

Men der selvfølgelig sket en del. Hyundai i10 position som en klar nummer et, er ikke længere korrekt. Vi har fortsat i10 blandt de absolut bedste, men peger vi på de mest oplagte konkurrenter, er det kusine-modellen Kia Picanto, som nu er en helt ny model, det er Opel Karl, som også hører til i den absolutte top, og så har vi gemt de mest brugsvenlige til sidst i form af Fiat Panda og Suzuki Celerio nævnt i alfabetisk rækkefølge.

De to gange trillinger fra andre mærker, hører ikke til denne redaktions favoritfelt. Vi holder os fortsat uafhængige af diverse interesser fra bilbranchen, så vi tillader os at sige tingene lige ud, og fremhæve de biler som vi mener er de bedste, og når vi har Panda og Celerio som de to sidstnævnte, er det fordi disse to biler er de eneste, der må køre med trailer, som er ekstra praktisk, når man nu ikke kan have ret meget inde i selve bilen.

Bagagerum er ikke det der er mest af i microklassen. Mængden af plads svinger mellem 215 og 255 liter.

Den kendte teknik

Når Hyundai sender en opdateret version på gaden, er det samtidig et tegn på en vis alder. Man må kort sagt finde på noget, for at holde gang i salget, og Hyundai gør som alle andre, man finder på lidt ændringer omkring lygter og plastdele. Hyundai har flyttet lidt rundt på lygterne både for og bag på bilen, og ændringen er i dette tilfælde mere end kosmetisk, det er også praktisk og giver forbedret kørelys.

Kabinen er stort set uændret, det samme er al teknikken i bilen, der er absolut intet nyt under solen, men hvis vi går tættere på modelprogrammet, har Hyundai opfundet en såkaldt model ECO, og endnu engang er der tale om misbrug af en velkendt betegnelse.

Hyundai i10 ECO er først og fremmest Hyundais metode til at holde en lav pris. Man skærer på udstyr og finder billigere løsninger, og det værste ved i10 ECO er tynde 13-tomme hjul på en 4,5 tomme fælg, som giver bilen helt andre køreegenskaber, så vi bringer en advarsel.

Indendørs finder man de største ændringer i midterkonsollen. Der er nyt bag den trykfølsomme skærm.

Lad denne udgave af i10 stå hos forhandleren. Køb en af de biler, der kører på de hjul bilen er. beregnet til, det vil sige to numre bredere, en tomme større og på en bredere vælg, bilen fortjener at køre på ordentlige hjul, for en Hyundai i10 er fortsat en af de to bedst kørende biler i micro-klassen, men køreoplevelsen er med garanti noget anderledes, når man sætter ”cykelhjul” på en i10.

Alt det med forbrug

Hyundai i10 i model ECO skal efter Hyundais officielle oplysninger køre 25 kilometer på en liter benzin.

Glem det.

Testbilen med rigtige hjul har et officielt forbrug på 21,3 km/l, og selv om det er noget lavere, kommer i10 ikke i nærheden af det tal. En helt almindelig Hyundai i10 kører når det går rigtig godt, -og det vil sige primært landevejskørsel, fra 15,5 til 16,7 km/l, og hvis Hyundai vil brokke sig over den oplysning, kan de bare komme an. Her på matriklen har vi mere end 65.000 km erfaring med i10, og langt de fleste af de kilometer er brugt på kørsel til og fra arbejde og kørsel i forbindelse med arbejde.

Det er den lidt triste virkelighed med i10, og det kom som lidt af en overraskelse, at bilen ikke kunne bringes til at køre længere på literen, og det giver selvfølgelig et ganske stort minus i karakterbogen, for vi må konstatere, at i10 ikke hører til blandt de mest økonomiske biler i micro-klassen.

Til gengæld kan vi ikke klage over bilens kvalitet og pålidelighed. De fem års garanti med ubegrænset kilometer er en rigtig god garanti som andre burde kopiere, og det samlede indtryk af Hyundai her midt i modellens levetid må være, at den fortsat er en top-2 rent køremæssigt, den er også en top-2 målt på garanti, den ligger i bunden når det gælder forbrug, og den er også bundskraber, når det gælder det praktiske, – det at køre med mere end det man lige kan møve ind i microbil, så vi mener selvfølgelig tilladelse til kørsel med trailer.

Vi savner virkelig en godkendelse til kørsel med bare en lille havetrailer. Sådan 400 kg som på Suzuki Celerio, mens drømmen selvfølgelig er de 800 kg, som er tilladt efter en Fiat Panda.

Hyundai i10 1,0

Langt på literen er ikke i10’s stærkeste side, men bilen er køremæssigt stadig helt i top, og prisen for testbilen er 110.000 kr før levering og gebyr for metallak, og det er netop den pris de fleste microbiler ender med at koste, når de nye ejere har valgt udstyr.

Pris: fra 84.995 kr

Pris for testbil: 114.995 kr

Motor: 1,0-liter 3-cyl

5-trins

69 HK v. 5500 o/m

95 Nm v. 3500 o/m

0-100 km/t: 14,7 sek

Tophastighed: 156 km/t

ECE-snit: 21,3 km/l

Kørevægt: 1008 kg

Totalvægt: 1420 kg

Trailer: 0/0 kg

CO-2: 108g/km

Pin It on Pinterest