Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. August '17 13:53 by Jørli Petersen

Mini EL

Mini viser den første rene el-bil på biludstillingen i Frankfurt. Pris og rækkevidde er ukendt, men datoen for lancering bliver præcis 60 år efter den første Mini så dagens lys i 1959.

Den er ikke helt færdig, der bliver stadig puslet med detaljer og den sidste udvikling, og vi gætter på, at man arbejder med lavere vægt og længere rækkevidde, men BMW eller Mini har stadig god tid, for selv om man viser den første rene el-bil fra Mini på IAA i Frankfurt næste måned, kommer bilen først til salg i løbet af 2019.

Første skridt fra Mini blev taget tidligere på året, hvor man kunne købe den første plun-in hybrid, det er Cooper S E Countryman All4 der både kan lade sig selv under kørsel, eller hygge sig natten over i en stikkontakt, og første forsøg fra Mini lyder på 42 km på ren el.

Samtidig viser BMW tre nye udgaver af den elektriske bil i3, så BMW har fuld fart frem med el-biler over en meget bred kam, og formålet med de mange former for el, er foruden at komme med gode bud på fremtidens nærtransport i byerne, at nedbringe mærkets samlede CO-2 udledning, så man kan slippe for grimme bøder fra EU.

Pris og rækkevidde er de to helt store spørgsmål omkring alle nye el-biler, og biludstillingen i Frankfurt vil komme med mange nye bud på fremtidens el-bil, og nu har Mini kastet sig ind i kapløbet. Mini EL bliver lanceret nøjagtigt 60 år efter den første Mini så dagens lys.

Dengang var det med en 4-cylindret motor på tværs, det var med køleren monteret ved venstre inderskærm, det var en bil, der krævede 5 liter olie ved olieskift, men det var også en bil, hvor man ikke skulle skifte olie på gearkassen. Motor og gear delte oliesump på de biler, som blev verdensberømte under navnene Morris Mascot og Austin Partner. Den første Cooper var en særlig pumpet udgave af Morris, en Morris Mascot Cooper.

Alle tekniske detaljer er fortsat udkendt, men hvis man ser på den teknik og de data vi kender fra BMW’s el-biler, kan man nok sætte et lighedstegn mellem el-biler fra BMW og Mini.

Pin It on Pinterest