Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. February 21:01 by Jørli Petersen

Mini-Golf

Pister med tilhørende ølstuer i Østrig har været lukket det meste af sæsonen, men ny Fabia benytter den begrænsede trafik, til at køre de sidste test af Fabia, før den officielle debut i maj.

Den næste Skoda Fabia er på vej. Den sætning kunne vi have skrevet og fremsat for længe siden, men nu har vi fået de første fotos af den næste Fabia, der heldigvis fortsættermed at have en stationcar i det kommende modelprogram.

Dermed er Fabia fortsat den enste bil i klassen, der kan fås som rummelig stationcar, – alle former for konkurrence er forsvundt, Skoda har banen for sig selv, og næste Fabia byder endda på endnu mere plads end tidligere, for bilen er selvfølgelig blevet større, denne gang hedder det 11 cm i udvendig totallængde, men akselafstanden er også øget med ni centimeter, så udhæng over akslerne er stort set uændret, mens alle plusserne kan findes i bilens indre.

Platformen under ny Fabia er rent faktisk samme platform, vi finder under den større Ocatavia. Skoda har så skåret en skive ud i midten, så akselafstanden nu hedder 256 cm, men det gode er også, at bunden under ny Fabia også er identisk med det vi finder under ny Golf og Leon, og alle tre biler bygget på denne bund, har udmærket sig med gode egenskaber.

Første udgave af ny Fabia er som altid en 5-dørs hatch-back. Model stationcar kommer et halvt år senere.

Sikkerhedssystemerne er også opgraderet, og så er der spændende nyt på motorfronten.

Og. Det er ikke de 3-cylindrede motorer vi hentyder til. Ny Fabia kommer med flere varianter af 3-benede motorer, men kongemodellen er og bliver den nye 150 hestes topmodel, hvor man benytter samme motor og gearkasse, som vi finder i Octavia, Golf o.s.v.

Topmodellen er samtidig den eneste 4-cylindrede i det kommende modelprogram, og der er tilsat mild-hybrid som lidt ekstra krydderi.

Motorprogrammet i ny Skoda er det traditionelt kedelige, men der er også en spændende ny topmodel. 1,5 liters 4-cylindret med 150 HK.

Ny Fabia har officiel premiere i løbet af maj måned, og så kunne man tro, at bilen kom til Danmark i løbet af august eller det tidlige efterår, – men nej.

Første melding fra Skoda lyder på 2022, og vi skal et godt stykke ind i -22 før Fabia kommer som stationcar. Første model er som altid en 5-dørs hatch-back.

Ny Skoda Fabia er bygget på en afkortet udgave af Octavia, Golf og Leon. Med 150 hestes motor nærmer vi os en rigtig sjov mini-GTI.

Pin It on Pinterest