Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. December '17 10:18 by Jørli Petersen

Mini skifter logo

Nyt logo til Mini. Fra marts måned 2018 er det slut med det gamle logo.

Det gamle eller nuværende logo er ikke længere godt nok til Mini, der har sit udspring som kendis i 1959. Nu skal der ske noget, mener en gruppe designere, som har fået godkendt de nye planer på øverste etage i Munchen.

Som altid bliver der sagt en masse højtravende sludder, når der skal vises et nyt logo, og noget af det der skal få den store regning fra designerne til at glide lettere ned er noget af det følgende: I sin nye fortolkning kombinerer mærkeemblemet stilelementer fra den tidlige fase af den klassiske Mini med et fremtidssikret look, hvor fokus er på kerneværdierne.

Her på redaktionen holder vi af klar tale, så de foregående linjer står helt for Minis egen regning, men det er endeligt besluttet, at det nye logo bliver sat på alle nye biler, der bliver produceret fra marts 2018.

Det gamle Mini-logo er ikke længere godt nok. Ud til højre, ud til historiebøgerne.

Mini fortsætter deres forklaring om behov for nye logo med følgende: Det nye MINI logo har rod i det tredimensionelle formsprog, der har eksisteret siden mærkets genfødsel i 2001, men fremstår nu med et visuelt udtryk, der kendes som “flat design”, og som koncentrerer sig om de væsentligste grafiske elementer. Ved at bevare det grundlæggende, traditionsbundne motiv af et vingehjul med mærkenavnet skrevet med store bogstaver i midten, sikres det, at logoet forbliver umiddelbart genkendeligt. Det bevidste fravalg af skyggevirkning og gråtoner skaber en markant kontrast mellem sort og hvid, som formidler ægthed og klarhed af den nye mærkeidentitet, samtidig med den todimensionelle karakter gør det universelt anvendeligt, og så skal vi nok spare læserne for yderligere pinsler, så den helt korte historie er, at Mini er blevet træt af det gamle logo, og så skal der sket noget nyt, og det hele begynder om få måneder.

Pin It on Pinterest