Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. October '22 19:14 by Jørli Petersen

Ministerguf

BMW i7 er den våde ministerdrøm, selv om rækkevidden trods alt er begrænset. Eneste problem er prisen, i7 koster det dobbelt af det en minister må købe bil for, men der er selvfølgelig et lille smuthul til det store bagsæde.

Den største og set med politikerøjne mest attraktive bil udstillet i Bella Center, er BMW i7. En ægte ministerslæde, stor som tre rullende ladeporte, hele 549 cm lang, så der er masser af plads til at læne sig tilbage og strække ud på bagsædet, mens den 2,7 tons tunge bil uden minister, stækker de 544 heste ud på de danske motorveje.

Problemet er blot, at bilen koster 1.550.000 kr, og det er en alt for høj pris for en dansk ministerslæde.

Det danske regelsæt for ministerbiler har to priser. Den traditionelle bil må koste 570.000 kr uden afgift med plus moms, men incl alt en minister må drømme om af ekstraudstyr.

Samme politikere har selvfølgelig noteret sig, at el-biler er dyrere end den traditionelle bil, så derfor må en ellert koste 630.000 kr, – igen før moms med inklusiv, så der er meget langt op til drømmenes land på bagsædet af en BMW i7.

Nu er der særregler for ministre, hvis man alligevel skal have en bil dyrere end regelsættet. Det kan være den armerede bil, men det er ikke almindeligt, at en dansk minister kører i pansret bil, men regelsættet har også lavet en smart lille kattelem, for på ministersprog er sikkerhed også det samme som motorkraft, – og når en BMW i7 har 544 hypper, kan man vel godt sige, at denne BMW er ekstra sikker, og således må koste mere end reglerne ellers forskriver.

Nu ved vi ikke, hvem der står til at få den nye i7. Til gengæld har vi fået oplyst i Bella Center, at der er bestilt en håndfuld i7’ere, og det er slet ikke sikkert, at det bliver Mette, Wammen eller for del sags skyld Astrid Krag eller den tidligere krigsminister, – nuværende tragikminister Bramsen, men vi holder øje med den rullende flåde af ministerbiler.

Indkøb af en større håndfuld i7’ere, er en voldsom overskridelse af gældende regler for indkøb af ministerbiler, der kan udskiftes, når de har kørt 150.000 kr, eller er mindst fire år gamle.

i7 er koster det dobbelte af det en dansk minister må bruge på ny bil, men når man er minister, er maser af hestekræfter det det samme som sikkerhed, og så gælder der helt andre regler.

Pin It on Pinterest