Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. April 16:27 by Jørli Petersen

Minus i talrækken

Næste Xpeng har fået navnet G6, og G hos Xpeng bil i SUV-stil med mere plads.

Xpeng roder lidt rundt i talrækken med deres modeller. I Danmark har vi til dato stiftet bekendtskab med P7 og G9, så det er lidt overraskende, at den næste nyhed fra det kinesiske mærke skal hedde G6. Tre grader ned kan vi kalde det.

G hos Xpeng betyder SUV-stil eller bare stor automobil, og G6 ligner i sit design en nyhed med god indre plads, selv om de ydre mål ikke direkte afslører bilen rummelighed. Bilens akselafstand er ikke imponerende lang for en ellert, og vi skylder nok en tak, for biler med akselafstand i den høje ende kræver mere plads til en række manøvrer, især parkering, så tak til Xpeng, for at indarbejde bilens batteripakke i bilens platform. Det lyder som ren pladsbesparelse.

Vi har ikke pris og dato for dansk salgsstart på G6. Disse vigtige informationer lander først i slutningen af april, men vi kan bibringe lidt interessant information omkring det bilmærke, som godt nok har foretaget en opbremsning i prisudviklingen, for ikke at få alt for voldsom afstand til Tesla, men Xpeng er et dyrere valg end Tesla, vi kan have en mistanke om Xpeng mere skeler til Audi, og så kommer det helt store spørgsmål: Mon Xpeng har styr på de rabatter Audi disker op med i forbindelse med salg til leasingselskaber af enhver art?

Xpeng har fortaget drastiske prisdrop, men holder kursen og afstanden til Teslas priser. Teknisk ligger Xpeng i front med 800V teknik.

Men til sagen. Ny G6 kommer i tre udgaver målt efter motorisering og batteripakke. Til gengæld er der kun et valg på udstyr, – den helt store pakke, så vi er næsten nede på en minimal liste over ekstraudstyr, som nærmest kan begrænses til trækkrog ja eller nej. Skulle der være mere man kan klistre på G6, kommer det sikkert i forbindelse med de sidste oplysninger, der dukker op slut april.

Basisudgave af G6 har træk på baghjulene, en motor på 258 HK, 440 Nm og en rækkevidde på 435 km. Den mere tiltalende udgave af G6 er med træk på baghjulene, en større batteripakke med 570 km efter WLTP, men motorkraften er samtidig øget til 286 HK. Umiddelbart vil det være denne variant, der har vores største interesse.

Topmodellen trækker på alle fire hjul. Samlet effekt er på 476 HK, 190 HK på motoren til forhjulene og 286 HK til baghjulene, (lyder som en god effektfordeling) men den store batteripakke på 87,6 kWh giver kun en rækkevidde på 550 km, som er 20 kilometer mindre end det, man får med vores umiddelbare favoritmodel. Og hvad vejer så en G6 i topudgave? 2120 km i køreklar version, max vægt oplyse til 2638 kg, så det er stadig mange kilo, man slæber rundt på, når man kører ellert.

Man kan kun vælge topudstyr til Xpeng G6, og vi noterer indlednignsvis, at den store aflægningsbakke forrest på midterkonsollen er bibeholdt. Bakken er beregnet til to snakkefoner, som kan oplade trådløst.

Pin It on Pinterest