Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. May '18 20:25 by Jørli Petersen

Mitsubishis hjemmebane

Mitsubishi kombinerer SUV klassen med ægte coupe stil. Cross-over på en ny måde, og indtil videre kun med benzinmotor.

Mitsubishi må befinde sig som den berømte fisk i vandet, for hvis der er noget der bør ligge til højrebenet hos Mitsubishi, er det biler af SUV-typen, biler der kan køre terræn og biler med 4-hjulstræk.

Alt dette er pludselig blevet toppen af poppen. I det mindste når det gælder design, for pyt med hvordan det går i pløjemarken, men SUV vil vi ha’, og den nye Eclipse Cross rammer plet i den mest populære størrelse.

Hvis vi skal være helt sikre, opdeler vi biler efter deres akselafstand. En helt almindelig standard Opel Astra har 266 cm. mellem for- og baghjul, den mest solgte i cross-over og SUV-klassen er Nissan Qashqai, her er der 265 cm. i akselafstand, Kia Sportage og Hyundai Tuscon har 267 cm, og det er præcis det mål der går igen på den nye Mitsubishi Eclipse.

En ny, meget anderledes og lækker kabine. Mitsubishi har gjort sig umage ….

Hvis vi ser på den bil, som mange tror skal afløses af Eclipse, Mitsubishi ASX, er det nøjagtigt det samme mål, og uden at have holdt de to biler op mod hinanden, kan vi godt fristes til at tro, at den noget ældre model ASX er større målt på indvendig volumen, fordi Mitsubihi har givet den nye Eclipse en udpræget coupe-stil. En stil der først blev introduceret af BMW, i en ikke specielt vellykket kæmpe-SUV.

Starter som benzin

Den nye Mitsubishi Eclipse Cross er klar til salg, og man starter med en enkelt benzinmodel. Det er en Eclipse Cross udstyret med en 1,5 liters turbo-benzin motor med 163 HK, og rolig nu, – det er en 4-cylindret, ikke noget haltende maskineri i næsen på Eclipse Cross, og nyheden fås enten med 6-trins manuelt gear eller CVT gearkasse, der også kaldes trinløs eller milliongear. Merprisen på automatgear er 20.000 kr, og priserne strækker sig i pæne runde tal mellem 300- og 400.000 kr, hvor topmodellerne selvfølgelig har træk på alle fire, og lidt endnu er der en vis portion usikkerhed om dieselversionernes fremtid og ubredelse.

Vi ved at Ecslipse Cross også produceres med en 2,2 liters diesel, der kører med en 8-trins automatkasse. Vi kan ikke se den i et kommende dansk modelprogram, ligesom den ikke er på markedet i vore nabolande, og her i sommeren er der næsten overvægt af benzinbiler hos Mitsubishi.

Eclipse Cross er nyheden, og det ville være naturligt, at lade den nye model afløse den eksisterende model i samme størrelse, men det ser ikke ud til at være tilfældet. Alt tyder på, at Mitsubishi ASX fortsætter en rum tid endnu. Vi tror det bliver med et smalt modelprogram til ekstra lave priser, ASX skal være en såkaldt lav-pris Mitsubishi SUV, mens Eclipse er bilen for dem der bil have det nyeste i bilindretning, sikkerhed og smart design. Noget coupe kombineret med SUV-klasse. Måske er det årsag til bilens ekstra navn, Cross.

Eclipse Cross har størrelse som de mest populære i SUV-klassen, men stilen er anderledes. Kan Eclipse blive det nye “sort” SUV-klassen? Er Nissan Qashqais position som førerhund truet, – hvis det er tilfældet, bliver det i familien, for Mitsubishi er i dag en del af Renault/Nissan koncernen. Man er endda kommet i familie med Lada …!!!

Pin It on Pinterest