Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. March '19 14:44 by Jørli Petersen

Mitsus diamantstøv

Mitsubishi er klar med en helt ny ASX, som målt efter størrelse ligger meget tæt på den meget nye Eclipse Cross.

Mitsubishi ser ud til at være kommet sig over de store omvæltninger efter både finanskrise og tsunami, som fik det resultat, at Mitsubishi nu er en del af den store stygge Renault-koncern.

Mitsubishi og Nissan er med andre ord blevet fætter og kusine, mens det ser man ikke hvis man nærlæser de nye udspil, der ventes præsenteret på det danske marked i løbet af dette år, med L200 som den første, mens den nye Mitsubishi ASX både er den egentlige nyhed i Geneve, men også er den bil der kommer sidste af de to nyheder, hvor den nye L200 allerede ruller på landevejene i Thailand.

Ny ASX ser ud til at trampe Eclipse Cross over tæerne, selv om Mitsubishi selv betegner den nye ASX som en midtermodel.

ASX og Eclipse Cross har en del forskelle, hvis man sammenligner bilerne på teknik, men vi efterlyser en dieselmotor, og så kan vi ikke afvise, at der senere kommer en plug-in hybrid af ASX.

Eclipse Cross er 441 cm lang, ny ASX er 437 cm. Eclipse har 1,5 liters turbomotor med 163 HK, ny ASX får 2-liters benzinmotor med 110 kW, svarende til 150 HK og 195 Nm, og så har begge biler automatgear af CVT typen, hvis ikke man vælger manuelt gear, som i vores danske test har udløst lidt kritiske kommentarer.

Ny ASX vejer 1470 kg i tom tilstand, og så er der ikke udsigt til en dieseludgave af ASX, hvilket ville klæde modelprogrammet betydeligt, hvis man havde eksempelvis den gamle 1,8 liters diesel som mulighed i både ASX og Eclipse Cross.

Thailand har allerede fornøjelse af den nye Mitsubishi L200, men bilen ventes klar til det danske marked midt på året, og ny L200 har både ny automatkasse og det man kalder en ny 2,2 liters diesel.

Den nye Mitsubishi L200 har kørt i Thailand siden efteråret 2018, og den terrænduelige Mitsubishi med rigtig lækkert 4-hjulstræk ser ud til at være endnu bedre i den nye generation, og indtil videre er der ikke noget der tyder på, at Mitsu L200 er nok en udgave af Nissans ganske nye pick-up.

Ny L200 kommer med en del nye sikkerhedssystemer, en del nyheder i alle de systemer, der giver optimal kørsel i terræn, vi ved også, at der er en ny 6-trins automatkasse til ny L200, som også skulle dukke op med det Mitsubishi kalder en ny 2,2 liters dieselmotor.

Ny 2,2 diesel fra Mitsu? Sådan en tingest har de allerede, så indtil de modsatte er bevist, gætter vi på, det er en kraftig opdatering af 2,2 motoren, som tidligere har været lagt i Outlander. Nyeste udgave af 2,2 lægger 150 respektable heste.

Lego er alle vegne, og nu ser det ud som om Lego har været på spil på ladet af den nye L200.

Pin It on Pinterest