Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. August '23 19:08 by Jørli Petersen

Mitsu’s nye L200

Navnet er L200 i Europa, men andre steder sælges Mitsubishis pick-up som Triton. Den nye model, der får debut i 2024, er sjette generation af den solide pick-up.

Navnet på den nye Mitsubiishi er Triton, men den kaldes også L200, som er det navn Mitsubishi har benyttet i snart mange år, men netop nu er det slut med L200 i Danmark, og selv om den nye model er klar til salg i 2024, og skal sælges i 100 lande, er der intet der tyder på, at Danmark er et af de 100.

Vi kan så tilføje et desværre, men vi må også beklage, at Danmark ikke er et interessant marked for den klassiske pick-up, for det danske skatte- og afgiftssystem står i vejen for et salg, der rækker bare to millimeter ud over det strengt nødvendigt.

Motorerne, eller mere korrekt motoren, er en 2,4 liters diesel med tre ydelser. Fra 148 til 204 HK.

Alligevel er det interessant at se, hvad det er Mitsubiishi har haft gemt i ærmet, især fordi Mitsubishi og Nissan nu er en del af samme koncern, og selvfølgelig er det nærliggende, at man benytter samme udvikling, selv om Nissan og Mitsubishi er konkurrenter på langt de fleste markeder. Men tilbage til det danske marked, her er Nissan heller ikke blandt de mærker, der sælger pick-up, Mercedes har også trukket sig, så der er kun tre modeller tilbage til de få danske købere.

Ny Mitsubishi L200 har fået en helt ny ramme. De første fotos med tilhørende kommentarer mener også, at man kan se lighedspunkter med Nissans pick-up, men det er en kendsgerning, at ny L200 er blevet større på alle leder og kanter, det eneste sted der er tale om et mindre tal, handler om læssehøjde på ladet, og det er altid velkomment. Fra og med 2024 skal man kun løfte 82 cm, for at få en sæk kartofler på op ladet.

Der er sket meget med L200 siden den første model så dagens lys. Kabinen anno 2024 ser indbydende ud.

Længden på ny L200 er 532 cm, akselafstanden på 313 cm gør det ikke lettere, at parkere på en klassisk dansk parkeringsplads, – det har aldrig været en paradedisciplin for L200, men den nye akselafstand gør det ikke lettere, men mindre man har fundet mere plads under bilens forskærme, og samtidig tilladt bilen et større udslag på de styrende hjul.

Motormæssigt holder Mitsubiishi sig på de kendte 2,4 liter. Det er naturligvis disel, og den kommer i tre udgaver med henholdsvis 148, 181 og 204 HK med 470 Nm for den skrappeste udgave af 2,4 motoren.

L200 er større end nogensinde, men læssehøjden er lavere. En anden ting som vil overraske de fleste er, at Mitsubishi vender tilbage til det japanske hjemmemarked med L200, som har måttet undvære denne model i 12 år.

Pin It on Pinterest