Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. January 21:43 by Jørli Petersen

Mix-zone

BMW iXM60 har først været en tur på Fanø, for at få lavet lækre billeder. Herfra er turen gået til Las Vegas, selvfølgelig efter en grundig gang undervognsvask.

Man tager noget BMW type iX, som er fuldt elektrisk bil, tilsætter noget M, der er fra den skrappeste hylde i München og smider de stadig løse komponenter i en model 60, og så får man en bil, som i disse dage har premiere på CES i Las Vegas.

Navnet er ikke helt overraskende iXM60, den lægger hele 619 elektriske heste, og imponerende 1100 Nm, som flytter den store skude fra 0-100 km/t på 3,8 sekund, hvilket er mere almindeligt for en ellert, end mange går og tror.

Lædersæderne er garvet med udtræk fra olivenblade.

Til gengæld er det ikke almindeligt, at en elektrisk bil har den politisk korrekte begrænsning af tophastighed på 250 km/t, men det har iXM60, selv om det med al sikkerhed går voldsomt ud over bilens opgivne rækkevidde på 566 HK, som skal økonomiseres fra batteripakken, der er på 111,5 kWh.

Den store BMW M-ellert har med garanti ikke kørt hele vejen fra Munchen til Fanø. Det vil have krævet alt for mange opladninger og alt for meget ventetid, så det har været mere praktisk at stoppe bilen ind i en lukket lastbil, som benytter diesel for at flytte ellerten til Fanø.

Sammen med det store trækplaster i Las Vegas, gør BMW også et nummer ud af at vise, hvor venlige man er overfor miljøet. Mest opsigtsvækkende er metoden til at fremstille batterier.

For første gang hører vi om batterier, der ikke har behov for rovdrift på metaller indeholdt i sjældne jordarter, – det er godt nyt for steder som den bolivianske højslette, men BMW har også læderstue, hvor huderne ikke er garvet på den gode gammeldaws måde, her benytter man udtræk fra olivenblade, som alligevel ikke bruges til ret meget, ligesom måtter og tæpper er fremstillet af gamle fiskenet.

BMW er ikke specielt heldige med deres frontdesign i denne tid, så den nye iXM60 gør sig bedst fra denne vinkel.

Mest usædvanligt er det måske, at bilen ikke blev vist første gang for offentligheden i Las Vegas. Bilen har først været en tur på Fanø, hvor man har har lavet billeder af den sydtyske nyhed, som får dansk debut i løbet af sommeren.

Der er ikke den mindste antydning af pris på den nye elektriske topmodel fra BMW, men der er ingen grund til frygt. Prisen bliver ikke så voldsom, den er uden afgift i Danmark. Det er jo en ellert.

Fanø som det opleves gennem en BMW fotolinse.

Pin It on Pinterest