Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. November '20 21:43 by Jørli Petersen

Model R

Toppen af Golf GTI familien fornægter familien, ved udelukkende at hedde R

En standard VW Golf GTI lægger 245 HK, for de der har lidt ekstra kapital, kan denne GTI forfremmes til en Clubsport, og er det stadig ikke nok, kan man overveje den ultimative Golf R, – hvor man i tilgift helt har droppet GTI-betegnelsen. Kun VW Golf R.

Til gengæld er selve bilen ikke så enkel. Udgangspunktet er stadig en Golf GTI, men herfra har VW arbejdet voldsomt med undervognen, for lægger man 320 HK på en undervogn, og det hele skal gå op i en højere enhed, kan man ikke nøjes med en undervogn hentet fra en standard VW Golf.

Kontrolpulten, hvorfra man kan indstille bilen til et køreprogram ved navn Special. Programmet findes også i Golf GTI, og det handler om kørsel på bane.

Derfor er undervognen på Golf R noget særligt, men R modellen trækker også på alle fire, og for at gøre det bedre end tidligere, har VW arbejdet med et nye 4WD system, som på VW’sk hedder 4Motion.

Det nye 4Motion fordeler ikke kun kraften mellem for og baghjul. I den nye R fordeler det også effekten individuelt mellem høje og venstre side på bagakslen, og VW kalder systemet for Torque Vectoring, og det handler selvfølgelig om at flytte de mange kræfter så effektivt til underlaget som muligt.

Foruden de 320 HK, lægger R modellen også 420 Nm, det hele bindes sammen med en 7-trins DSG gearkasse, mens de første 100 km/t er klaret på 4,7 sekund.

VW er stadig så politisk korrekte, at man overholder den elektroniske begrænsning på 250 km/t, og så alligevel ikke helt. Hvis man køber en Golf R, kan man tilkøbe en såkaldt R-Performance pakke, her har man lempet lidt på tophastigheden, den er nu 270 km/t, men det hele er en elektronisk begrænsning, og hvis man ved hvordan, kan man helt sløjfe dette øvre loft i motorens styrecomputer.

Sæderne er også hentet fra Golf GTI, men der er lidt med en syning og noget farvevalg.

Samme computer har også en køreindstilling der hedder Special. Denne opsætning findes også i Golf GTI, og her er der tale om en opsætning af hele systemet, så man klarer sig bedst muligt på lukket bane, og nok engang kan tyskerne ikke lade være med at bruge navnet Nordsløjfe, når man taler om at komme hurtigt rundt på en svær bane.

Den nye model R kommer til salg i lige før juleaften. Den kan med andre ord tilføres en nydelig sløjfe og parkeres under det store træ, hvis man har 710.000 kr, som er prisen for Golf R med danske bilafgifter til og med 31. december 2020. Prisen herefter er fortsat ukendt.

VW har ikke gjort motoren større, det er stadig en 2-liters benziner, der driver hele værket, så forbedringen handler om undervogn, nyt 4WD system og lidt flere heste.

Pin It on Pinterest