Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. March 22:19 by Jørli Petersen

Mokka med stil

Den nye Opel Mokka er klar til salg i løbet af april. Priserne starter ved 200.000 kr, og den nye Mokka er første model med Opels nye ansigt.

I løbet af april kan Opel vise en af de mest opsigtsvækkende nyheder i flere år. Den nye Opel Mokka.

Navnet er kendt, men stilen er helt ny, og det er især fronten på ny Mokka, der lover godt for fremtidige modeller, mens der er mindre at komme efter på det tekniske område.

Ny Mokka hører til i den lille crossover klasse, Opel har sat prisen til 200.000 kr for billigste model, og her er vi på kendt territorium.

Basis Mokka uden et skvæt af noget som helst, har den efterhånden lidt for kendte 1,2 liters benziner med 100 HK. I basisudgave er der tale om en Mokka hvor man selv skal røre i benzinen, hvis man ofrer lidt mere, og henter 130 HK ud af samme 3-cylindrede motor, kan man få automatisk omrøring, mens man lidt uforklarligt må kikke forgæves efter en automatgearet udgave af Mokka diesel. En diesel i tjekkede omgivelser med den kendte 1,5 motor som er sat til at yde 110 HK.

På toppen – eller på siden af modelprogrammet, finder man en Mokka-e. En fuldt elektrisk udgave af ny Mokka, og igen er vi helt bekendt med teknikken. PSA koncernen har kun en enkelt elektrisk drivlinje, det er 136 HK og 260 Nm, her er automatgear en selvfølge til det enlige fremadgående gear, men Mokka-e er også den dyreste gang Mokka på menukortet, og fordi prisdannelsen er som den er med el-biler internationalt, fås el-bilerne kun med meget højt udstyrsniveau som til gengæld er fritaget for dansk afgift.

Som tidligere nævnt starter priserne ved 200.000 kr. Herefter stiger prisen til startpriser fra 225.000 kr for Mokka diesel, mens el-udgaven koster fra 285.000 kr.

Den udgave af Mokka vi tror kan blive dansk topsælger, er den 130 hestes benzinudgave med automatgear. Her er billigste model 240.000 kr.

Den nye Opel-stil er trængt helt ind i kabinen, men hvis man stadig synes den oprindelige Mokka var sagen, kan bilen stadig købes som fabriksny. Så hedder den bare Buick, og man skal selv importere bilen fra USA. Motoren i den amerikanske Mokka er 1,4 liters turbo benzin (4-cylindret naturligvis) tilsat 6-trins automatkasse.

Pin It on Pinterest