Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. September '18 19:41 by Jørli Petersen

Mondeo-hybrid

Ford Mondeo er klar med den første model hybrid. Billedet udstråler en god portion her-kommer-vi, K på nummerpladen for Køln og kameraet på sned, men teknikken i Mondeo kendes allerede fra en længere række konkurrenter, som har mange års erfaring med at kombinere el med den traditionelle motor.

Ford er ikke mest kendt for el-biler eller anden form for alternativ fremdrift, men selv et mærke som Ford er pisket til at se nærmere på el-bilen og dens muligheder, og når Ford bider til bolle, kan man være helt sikker, – alle de andre gør det samme.

Man kommer aldrig forrest, hvis man går i andres fodspor, og nogenlunde sådan kan man karakterisere Fords nye Mondeo hybrid, der bedst kan betegnes som en begyndermodel hybrid. Teknikken er stort set en kopiering af det Toyota har benyttet i snart mangfoldige år. Der er i første omgang ikke tale om en plug-in hybrid, og Ford gør heller ikke noget stort nummer ud af at fortælle hvor langt bilen kan køre på ren el.

Ford har flere gange flirtet med elbilen. Seneste forsøg var køb af norske Think, og bilen nåede også at komme til salg i Danmark. Man kan sige at Ford købte, snusede og lukkede så hurtigt Think i 2002.

Flere kilometer, er det nærmeste vi kommer noget konkret, og man skal langt ned i beskrivelsen af Mondeo hybrids herligheder, før man rammer den formulering.

Motormæssigt er der tale om en 2-liters benzinmotor, hele pakken skulle give rigtigt mange kilometer på literen, oplyser Ford, det officielle forbrugstal er 22,7 km/l, CO-2 tallet er 101 gram per kørt kilometer, og samlet yder den 2-liters benzinmotor og batteridelen op til 187 HK.

Selve batteriet er på beskedne 1,4 kWh, og som det er tilfældet med basis Toyota hybrid, er det en batteridel, der automatisk lader under kørsel, enten ved påløb eller mere direkte fra benzinmotoren, for så at givet et ekstra skub når der skal overhales, eller man skal op af en lidt kraftig stigning.

Mondeo hybrid har samme karakter, som vi kender fra andre hybridbiler, Når man starter bilen, lægger man ud med at køre på el, mens benzinmotoren først starter, når det er nødvendigt.

Mondeo er Fords første hybrid på det danske marked. Ford forsøger sig også med hybridløsninger på det stærkt fornyede varevognsprogram,

Prisen på Mondeo hybrid er 350.000 kr, og bilen er allerede på vej ud til de danske forhandlere, men Mondeo skal først og fremmest sælges som firmabil, så den officielle listepris er ikke nær så interessant som leasingprisen og det deraf følgende beskatningsgrundlag som firmabil.

August måned 2018 var en måned med rekordsalg af personbiler i Danmark. Ford Mondeo var i august nummer 43 på listen over de mest solgte biler med 164 nyregistrerede biler.

Skærmdelen på den nye hybrid er mest underholdning og en anelse info.

Maskinrummet i Mondeo hybrid. En 2-liters benzinmotor giver sammen med el-delen en spidseffekt på 187 HK.

Pin It on Pinterest