Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. March 12:49 by Jørli Petersen

Monster forsvar

Ny 90 tommer Defender med V8 motor bliver den hurtigste fabriksbyggede Defender nogensinde.

Den store og ultimative udgave af Land Rover Defender var ventet, men uanset udgangspunktet, er det alligevel befriende, at der stadig er frit valg på alle hylder, når der står ny bil på indkøbslisten og ser man på det nye program fra Land Rover, er der i virkeligheden taler om to nyheder fra Land Rover.

Den nye Defender er nu endelig klar til salg i den korte udgave. Den version som historisk kaldes 90, som igen betyder, at der oprindelig fra 90 engelske tommer mellem for- og bagaksel. Første skud fra Defender var den lange og mest solgte model 110, men den nu ultimative udgave af Defender, får en tophastighed på 245 km/t i kort version, og så er maskinrummet tæt pakken med den kendte 5-liters V8’er, som med assistance fra en kompressor lægger 525 HK og 625 Nm på de fire trækkende hjul, som pludselig kræver en meget forsigtig fod på gaspedalen, hvis underlaget af en eller anden årsag er enten blødt eller glat.

Defender V8 kan også dyste med de hurtigste knallerter på havnen. 0-100 er overstået på 5,2 sekund, men så er der også en mindre god nyhed fra Land Rover V8, det officielle forbrug ligger på 6,75 km/l, og alle energimærkninger af Defender V8 er markeret med en meget rød farve.

Både 90 og 110 tommer udgave er klar med V8 motor, og som en god forbedringer allerede, har Land Rover sat en større trykfølsom skærm i bilen. Den første var en tand for lille.

Vi har tidligere haft Defender P400 til test, og i den test har vi indrømmet, at vi fortsat modtager psykologhjælp efter en slem oplevelse med bilens forbrug af brændstof.

V8’eren vil selvfølgelig være mere forslugen, men på en besynderlig måde, er man mere forberedt på et gustent benzinforbrug i en V8’er, som må være det eneste alternativ til Defender med dieselmotor.

Samtidig er de nye priser klar på hele modelprogrammet. Den nye Defender model 90 er blevet biligste model, og koster fra 866.000 kr på hvide nummerplader.

Defender gennem tiderne. Faktisk er der kun tale om to grundudgaver.

Pin It on Pinterest