Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. May '18 08:44 by Jørli Petersen

Niro som ellert

450 km i rækkevidde oplyst efter den kommende norm, der går under navnet WLTP, lyder som noget brugbart. Forklaringen på den gode rækkevidde er flere batterier ombord i Kia Niro EV. Batteripakken er på 64 kWh og ladestikket tilsluttes ganske sikkert i den lidt uklædelige klap på fronten.

Kia har netop løftet sløret for Niro som ren el-bil. Vi kalder samtidig denne version af Niro som den første seriøse el-bil fra det koreanske mærke, for rækkevidden ser ud til at være af en sådan karakter, at bilen får rigtig pæn brugsværdi.

For nogle uger siden var en kommune i det nordjyske ved at pudse den grønne profil med en udtalelse, der lød nogenlunde som følger. I fremtiden vil vi kun købe elbiler, og vort krav til den elektriske bil vil være, at den skal kunne køre mindst 300 km på en opladning.

Her på redaktionen løftede vi blikket i forbløffelse og tænkte, – så er der jo kun en bil på markedet! Og hvad vil nordjyske skatteborgere sige til, at hjemmehjælpen skal til at køre Tesla???

Hvis man kan vente til 2019, kan det så bliver Kia Niro som ellert. De 450 km oplyses efter den nye WLTP norm, som er en forbedret forbrugsnorm, og der er ikke noget hokus-pokus i rækkevidden, for selvfølgelig har Kia benyttet sig af det nyeste nye, der er til at betale for penge i en almindelig bil, men det handler mest af alt om et større batteri.

Vil du køre langt på en opladning i en el-bil, skal du have flere, større og bedre batterier, længere er den historie ikke, og Kia Niro EV har en batteripakke på 64 kWh. Til sammenligning har den nyeste Nissan Leaf og e-NV200 en batteripakke på 40 kWh, det er samme tal der arbejdes med hos Renault, så de 64 fra Kia er selvfølgelig godt nyt, for de der lurer på at køre el-bil.

Kias elektriske bil blev præsenteret på Jeju Island, der også kaldes bryllupsøen i Sydkorea. Om der er en dybere mening med valg af netop denne ø til præsentationen, ved vi ikke, men vi ved, at Kia Niro EV kommer til salg i Korea i andet halvår af 2018, at bilen får europæisk debut på biludstillingen i Paris i oktober, og Kias række-vidde-stærke elbil kommer til salg i Europa i 2019. Om der kommer biler til Danmark er fortsat usikkert, det kommer an på den norske interesse. Norge har for vane af støvsuge markedet for elbiler, og så venter vi selvfølgelig med at afgøre, hvor mange af de oplyste 450 km der kan omsættes til virkelig dansk hverdag.

Om den nordjyske kommune skal købe Kia, eller man skal fortsætte med planer om at købe Tesla til alle former for hjemmehjælp og sygepleje.

Pin It on Pinterest