Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. January '16 18:56 by Jørli Petersen

Nissan betaler afgiften

Her er den største synlige nyhed på den store 40 kWh Nissan Leaf. Farven. Har man falkeøjne, kan man måske også se, at antennen på ny Leaf er anderledes.

Her er den største synlige nyhed på den store 30 kWh Nissan Leaf. Farven. Har man falkeøjne, kan man måske også se, at antennen på ny Leaf er anderledes.

Selv om det er et glædeligt budskab, så er der trods alt måde med galskaben. Nissan betaler kun ved kasse et frem til førstkommende 1. marts, og Nissans løfte om at betale afgiften gælder kun, hvis man køber en Nissan Leaf, der er kommet med et større batteri, som med en kapacitet på 30 kWh giver bilen en større rækkevidde. Nu skal man kun lade to gange, hvis man kører fra Århus til København i en Leaf, påpeger Nissan, -tidligere var det tre. Men to gange ladning undervejs er stadig mere ”holde-stille-tid”, end hvis man kører i stort set hvilken som helt anden bil med forbrændingsmotor.

Den officielle rækkevidde på et fuld opladt batteri er 250 km. Nissan Danmark retter tallene på en diskret måde og siger, at rækkevidden nok ligger et sted mellem 150 og 200 km alt efter køremåde og rute, og netop motorvej med pedalen i bund, er el-bilens værste fjende.

Masser af kemi

Det nye 30 kWh batteri til den største model Leaf, er placeret samme sted som på den kendte Leaf med 24 kWh batteri, som fortsat er i handlen. Det har ikke været nødvendigt at lave om på bilens bund for at få plads til 6 kWh ekstra, til gengæld har bilen taget lidt på i vægt, det større batteri vejer 21 kg mere, og mens el-bilen opfattes som noget grønt og miljøvenligt, så kik lige på opskriften for et batteri til en el-bil anno 2016.

København - Århus eller omvendt. Nu kan nu nøjes med at lade to gange for at klare turen.

København – Århus eller omvendt. Nu kan du nøjes med at lade to gange for at klare turen.

Hvad med lidt mangan, kvælstof, magnesium og carbon i skøn forening, – ikke så underligt, at batteriet skal tilbage til genindvinding.

Med de nye afgiftsregler for el-biler, er der fra 1. januar 2016 kommet afgift på denne form for køretøj. Prisen for en Nissan Leaf med 24 kWh batteri var den 31. december 248.190 kr, og det er den stadig, selv om prisen med afgift burde være 264.490 kr

Den nye Leaf 30 kWh med større rækkevidde og kortere ladetid p.g.a. den nye type batteri, koster uden afgift 284.390 kr, et prishop på 36.000 kr i runde tal, og den pris er gældende, indtil videre frem til 1. marts, hvor Nissan (måske) stopper med tilskud, så prisen bliver 311.990 kr.

Nissan Leaf med 40 kWh batteri. Batteriet ligger så lavt som muligt, i bunden af bilen.

Nissan Leaf med 40 kWh batteri. Batteriet ligger så lavt som muligt, i bunden af bilen. Nissan giver 8 års garanti eller 160.000 km på batteriet.

Pin It on Pinterest