Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. February 18:41 by Jørli Petersen

Nissan følger med

For et år siden kostede den billigste Nissan Ariya 367.000 kr. Nu kan man købe Airya til 280.000 kr. Nissan er tvunget til at følge med Tesla, Renault, Kia og andre, der sætter priserne ned.

For en uge siden efterlyste vi prisfald hos en række bilmærker. Vi nævnte tre bilmærker, VW ID.4, Nissan Ariya og Polestar, og der er nyt fra to af de tre fremhævede.

Den gode nyhed kommer fra Nissan. Ariya falder nu til 280.000 kr i billigste trim, og det er en yderligere prisreduktion på 30.000 kr fra seneste prisfald, og med den seneste prisreduktion, er Nissan ved at være på plads i markedet, hvis man vil have en betydende andel af salget af ellerter i Danmark.

Nissans prisfald er meget mere end bydende nødvendigt for mærket som helhed. Det er en slags vind eller forsvind, det er nærmest mærkets overlevelse der er på spil, for der er sket meget hos Nissan de senere år. Fra at være et bilmærke med biler i enhver størrelse og type, fra den mindste Micra til den største Maxima, dertil kommer et fuldt program i off-roadere med tilhørende pick-up, og på toppen af det hele en solid gang varebiler, men alt det er fortid.

I fremtiden vil vi kun være et mærke for el-biler, hedder det fra toppen af Nissantårnet. Det må give kyldegys og rystelser hos de forhandlere, som i høj grad har kendt bedre tider, og derfor har det været tvingende nødvendigt at finde priser på nutidens modeller, der sådan nogenlunde kan følge med.

Nissan må ikke være påfaldende meget dyrere end de nærmeste konkurrenter, men før man falder på halen over de nye priser, skal vi understrege, at Nissan kalder det seneste prisfald for gældende på lagerbiler, mens basismodeller til 280.000 kr også kan bestilles fra fabrikken, og således ser ud til at være en ny pris på Ariya i billigste udgave.

Den nye Renault Scenic E-Tech, som ikke har meget med oprindelige Scenic at gøre, har fået en dansk pris på 310.000 kr i billigste trim.

Samtidig har søstermærket, – eller moderfabrikken Renault, sat pris på den kommende Scenic E-Tech, og når vi kalder bilen for kommende, er det fordi bilen nu kan bestilles hos forhandlerne, men ny el-Scenic er endnu ikke kommet til Danmark.

Imidlertid er der for alvor sket noget med optimismen hos Renault. Siden man satte prisen på den veltrimmede Megane E-Tech ned til 260.000 kr, har der været run på forhandlerne.

Renault har solgt 513 biler siden prisen blev sat ned, så kom ikke og påstå, at det ikke handler om pris, og nu bliver det interessant at se, om prisen på 310.000 kr for den nye Scenic E-Tech med 60 kWh batteri og en rækkevidde på 420 WLTP kilometer er ramt rigtigt.

For snart en del linjer siden, nævnte vi også VW ID.4 og Polestar. Der er endnu ikke noget nyt fra VW, men der er til gengæld nyt fra Polestar. Dårligt nyt.

Vi oplever et meget vanskeligt marked netop nu, lyder det officielt fra Polestar, som ikke har sat priserne ned, men i stedet er gået i gang med en større fyringsrunde.

Polestar har fortsat kun en enkelt model på markedet, og prisen er upåvirket af markedet generelt. Det kinesiske bilmærke er gået mod strømmen, og har sat prisen løbende op til nu 420.000 kr, – en pris der gør det ualmindelig vanskeligt at sælge bilen i det nuværende marked, så nu er Polestar begynder at fyre folk, frem for at sænke priserne.

Tilbage står Polestar med en enlig model, hvor billigste udgave fortsat har et prisskilt på 430.000 kr, hvilket gør bilen ualmindelig vanskelig at sælge i et marked, hvor der er nye og lavere priser snart hver eneste dag.

Pin It on Pinterest