Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. May '16 22:42 by Jørli Petersen

Nissan køber Mitsubishi

Denne bagdel af den nye Mitsubishi L200, ser ud til at være enden på den ægte Mitsubishi pick-up efter Nissans opkøb af aktier.

Denne bagdel af den nye Mitsubishi L200, ser ud til at være enden på den ægte Mitsubishi pick-up efter Nissans opkøb af aktier.

Mitsubishi har i flere år haft samarbejde med flere andre bilmærker, man har solgt mere eller mindre færdige biler til Citroen og Peugeot, og seneste eksempel på Mitsubishis rolle som baggrundsproducent, er den kommende pick-up fra Fiat, som er en Mitsubishi L-200 tilsat meget lidt italiensik design og indretning, men Mitsubishi må erkende, at det er svært at være alene i den store bilverden.

Det er kostbart at udvikle nye biltyper og modeller, og Mitsubsihis modelprogram er skrumpet ind de seneste år, og der hvor Mitsubishi har sin styrke, er salget målt i antal ikke specielt stort. Derfor har Mitsubishi været på udkik efter en rigtig partner i længere tid, og nu oplyser både Nissan og Mitsubishi, at der indgås det man kalder for en strategisk alliance, men i virkeligheden er der tale om en mild form for opkøb.

Med andre ord. Nissan køber Mitsubishi, og man lægger ud med at købe 34 procent af Mitsubishis aktier for en pris på 237 milliarder Yen. Den endelige aftale underskrives i løbet af 2016, men det vides allerede nu, at det nye samarbejde indbærer alt fra fælles indkøb, udvikling, fælles platforme, fælles teknologi og fælles fabrikker, så mere fælles kan det næppe blive.

Man kan med god ret frygte for Mitsubishis fremtid. De specialiteter Mitsubishi kunne præsetere er blandet andet en L-200 pick-up og en rigtig god off-roader som Pajero, og hvad kommer der til at ske med disse Mitsubishi specialiteter i fremtiden. Nissan ser ud til at slække på indsatsen, selv om man også har haft rigtigt gode biler af samme type, men Nissan slækker på alt det med super, seneste eksempel er Nissan X-Trail, som i nuværende skikkelse kun er en skygge af det bilen oprindelig var, så det er på sin plads at være lidt bekymret for fremtiden, og Mitsubishi også kaldet MMC’s  “overgivelse” er total. Når den store aktiehandel er godkendt og det nye ejerforhold på plads, bliver formanden for den nye bestyrelse i MMC udpeget af Nissan.

Med det store opkøb af nye Mitsubishi aktier, bliver det japanske mærke en del af af en efterhånden ganske stor koncern. Nissan er en del af Renault, Nissan har også luksusmærket Infiniti, og Renault ejer både rumænske Dacia og russiske AutoVaz, som foruden bilmærket Lada, er de sørgelige rester af russisk bilindustri. Endelig har Nissan senest genoplivet det tidligere Datsun navn. Datsun er i dag et lavprismærke, der sælger biler i lande som Indonesien og Rusland.

Pin It on Pinterest