Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. June 18:54 by Jørli Petersen

Nissan udskyder en ellert

Nyeste model Qashqai er uden en egentlig ellert i modelprogrammet, og det kan overraske, for Nissan har travlt med at tale om ellerter og kun ellerter.

Siden 2007 har Nissan solgt imponerende fire millioner af Qashqai eller Kraskaj, som den også kaldes flere steder i Danmark, og hvorfor slagte mærkets guldgås, kan man tillade sig at spørge, og emnet er meget mere end relevant.

Nissan har gentagne gange erklæret sin store kærlighed til el-biler, der har været flere antydninger, at det skal være helt slut med benzinbiler, og læser man de samme erklæringer fra Nissan, kan det ikke gå hurtigt nok.

Derfor er det værd at lægge mærke til ny Qashqai, der er altdominerende for både forhandlere og ikke mindst for regnedrengene, som ikke er specielt interesseret i hvilken type motor der ligger i noget Nissan, så længe det giver penge i kassen.

På den baggrund er en ny Qashqai bemærkelsesværdig. Det er klassisk Nissan med de få og små ændringer der er bibragt modeller de senere år, men som det altid er tilfældet, skal der tilføjes noget nye, modeller skal opdateres, og så skal de ikke ligne forgængeren, for signalet om ”ny bil” skal ikke underkendes.

Der er tale om en god opdatering af fornemmelsen af luksus i nye Qashqai.

Ny Qashqai er landet i Danmark. Der er på vej ud til forhandlerne, hvis ikke de allerede har pudset på nyheden, og placeret den i forreste række af Nissans efterhånden meget begrænsede modelprogram, for jo, – der var engang, hvor man kunne få det meste hos Nissan, men det er alt sammen fortid, som benzinmotoren vil være inden for en endnu ukendt årrække.

Det er først og fremmest designet, der adskiller ny Qashqai fra forgængeren. Ser man den oprindelige 2007 model, er der udviklet ganske voldsomt på modellen, men model 2024 handler også om det indre, og her kan man nemt blive tiltrukket af den af de dyrere modeller, der lokker med en god portion udstyr og masser af lækre materialer i kabinen, så det hele oser af komfort og lækkerier.

Motorerne i Nissan Qashqai er uden de store overraskelser. Qashqai i nyeste version kommer som mild-hybrid eller som e-Power, der er Nissans form for el-bil med indbygget kraftværk.

Motoreffekten er 140 HK for den billigste model til lige under 300.000 kr, det er desværre stadig en 3-benet motor der ligger forrest i bilen, i billigste trim er den tilsat 6-trins manuelt gear, vil man lidt mere, kan men købe en version med 158 HK og automatgear, her skal man af med 335.000 kr i runde tal, og det er så det motormæssige modeludvalg.

Derfra er det kun et spørgsmål om udstyr, vi hæfter os ved, at Nissans Pro Pilot nu bliver standard i alle modeller, Pro Pilot er Nissans fartpilot, og så kan vi ikke undgå at lægge mærke til noget ganske nyt, et system Nissan kalder Invisible Hood View, – det er en ny synsvinkel man kan lokke op på midterskærmen, og den viser forhjulenes aktuelle position og vinkel. De styrende hjul ses bagfra, så man ifølge Nissan bedre kan manøvrere bilen på meget lidt plads, og vi har grublet noget over den udmelding, og indtil vi har set nærmere på den nye kameravinkel, kan vi ikke se den helt store fidus, men vi venter med at sige noget endeligt, indtil vi vi har afprøvet udstyret, men umiddelbart kan den nye vinkel se ud som et plus, hvis man skal køre bilen på en rampe, eller man roder rundt på den yderste havnemole, men lad gå, vi venter i spænding til at se nærmere på nyheden.

Størrelsen på ny Qashqai er som vi kender den fra tidligere år. Få og små ændringer, og kun to motorer på programmet. Nissan har forlængst fyret dieselmotoren.

Pin It on Pinterest