Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. December '20 20:18 by Jørli Petersen

Nissans forvandling

Vi skal både uden for Danmarks og Europas grænser, før vi finder Nissan Patrol. En bil der sælges som Armada i USA, og modellen er netop fornyet. Topmodellen har 5,6 liters V8, så vi må godt føles os lidt snydt.

Da industriferien begyndte i en næsten Corona fri sommer, rullede den sidste Nissan diesel ned ad samlebåndet. Sådan lyder det officielt fra Nissan, men det er nu ikke helt rigtigt. Dels har Nissan dieselmotorer i varebiler, og så er der Navara, som i mange lande også sælges som en fritidsbil med bagsæde og dermed som personbil, men set på europæisk niveau, er det næsten rigtigt.

Det er slut med personbiler fra Nissan med dieselmotorer.

Super lækre Nissan Murano fik et face-lfit sent i 2019, den fås flere steder i Europa, men danskerne må ikke køre Murano synes Nissan.

De sidste dieseludgaver af Qashqai og X-Trail bliver solgt til deres kommende danske ejere kort ind i 2021, – det er bilen til de der kører langt, lyder det næsten undskyldende fra Nissan, der er ramt fra flere sider, og ser man på modelprogrammet, er Nissan især skudt i smadder på det danske marked.

Hvis vi bladrer lidt i historiebøgerne kan vi se en række modeller, som er pillet ud af det danske marked.

Toppen af modelprogrammet var for ikke så længe siden en Nissan Patrol, men der var også lækre 4-hjultrækkere med navne om Pathfinder, Terrano og ikke mindst Murano, og mens vi må kikke langt efter både Patrol og Pathfinder, er Murano ikke så langt fra det danske marked målt i kilometer.

Murano er stadig til salg på flere europæiske markeder, her kan købe en meget velkørende og toptrimmet Murano med 3,5 liters V6 med 249 HK, mens vi skal til lande i Mellemøsten, Afrika og Rusland, før vi igen kan finde en Patrol, som på det amerikanske marked sælges under navnet Armada.

Nissan Pathfinder har også en dansk forhistorie, men som andre gode trækkere fra Nissan, er det slut. Dagens Pathfinder fås med 3,5 liters V6,nøjagtigt som i Murano.

Dagens Patrol eller Armada er en netop fornyet, – det er kun os i Europa der er blevet snydt, og man kan da godt blive noget misundelig, når man oplever den nye Patrol/Armada med 5,6 liters V8’er og 360 HK.

Den førnævnte Pathfinder har også fået et face-lift for ikke så længe siden. Pathfinder benytter samme 3,5 V6’er som vi finder i Murano, Pathfinder var, – da den var i Danmark, en formidabel trækker, her var den foretrukne model udstyret med dieselmotor, mens dagens Pathfinder spiller på 284 HK fra V6’eren.

Nissan Terrano betragtes på flere markeder som en 4-hjulstrækker i den mindre klasse. Det ses blandt andet på motorprogrammet, hvor bilen fås med 1,6 eller 2-liters benzin, og helt vildt bliver det aldrig, for 2-liters Terrano nøjes med 143 HK, ligesom vi kan fremhæve den nye type automatgear i Terrano, der er en helt ny 9-trins af typen CVT, der også kaldes milliongear. I nyere type CVT laver man forprogrammede gearskift, så det lugter i retning af en rigtig gearkasse, og vi må desværre konstatere, at den alt dominerende type automatgear i de førnævnte biler, er af typen CVT.

Nissan Pathfinder var måske den bedste all-round trækker til det danske marked. Motoprogrammet bestod af både diesel og benzin.

Vi lukker med Nissan X-Trail, der står til at blive et lukket kapitel på det danske marked. X-Trail uden dieselmotor giver ikke nogen mening til den type kørsel X-Trail oprindelig skulle udføre, den nu snart sidste X-Trail diesel ligger rigtig langt fra den oprindelige X-Trail, der var en fremragende trækker som så mange andre biler fra Nissan, og de X-Trail der nu skal blive de sidste, er udstyret med en 2-liters diesel, der yder 177 HK.

Som plaster på såret må vi nøjes med et stærkt begrænset Nissan modelprogram. Vore nabolande har flere modeller, men fælles for alle europæiske markeder er, at Nissan slår på stortromme for Nissan Leaf, som ved årsskiftet får endnu et prismæssigt gok i nøden.

Når nytårskrudtet er skudt af, kan man købe Nissan Leaf til priser fra 205.000 kr.

Ud med lækre 4-hjulstrækkere og ind med ellerter. Nyeste bud fra Nissan er et tydeligt prisfald på Leaf, der nu kan købes til priser fra 205.000 kr.

Pin It on Pinterest