Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. February 11:13 by Jørli Petersen

Nissans konflikt

Først vil Nissan så hurtigt som muligt sige farvel til alle biler med traditionel motor. Næste nyt fra Nissan er en ny stor varebil med dieselmotor og et godt gammelt navn. Interstar.

Nissan løfter nu sløret for mærkets nye store varebil, der vender tilbage til navnet Interstar. Forgængeren blev markedsført under navnet NV400, og Nissans har haft lidt døje med at lægge sig fast på et navn, hvor stamfaderen til den nye Interstar, Renault Master, ikke har udvist den mindste vaklen, når det handler om bilens navn.

Det er heller ikke nogen overraskelse, at ny Nissan Interstar er identisk med den Renault Master, som vi kunne præsentere i november 2023. Nissan oplyser også, at ny Interstar kommer som både fuldt elektrisk og som diesel, mens Nissan ikke nævner brint som en fremtidig mulighed, selv om Renault for længst har meldt ud, at en Master på brint er på vej.

De to identiske kassevogne har fået nyt design, der betegnes som dråbeformet, fordi bilen er blevet smallere omkring den bagerste del af varekassen. Der er også gjort en del ud af bilernes front, som igen er mere vindglat, så der efter de første oplysninger, er tale om flere kilometer på literen for dieselbilerne, mens fordelen bør være endnu større for de el-varebiler, der forvilder sig ud på motorvejen, hvor der for alvor tæres på rækkevidden.

Nissan melder klar med den store batteripakke til Interstar, hvor Renault holder fast ved to størrelser batteri. Nissan melder en rækkevidde på 460 WLTP kilometer, Renault holder sig til 410, vi ved ikke hvilket er det rigtige tal, men Nissans er nyest, så det kan være det endelige tal.

Renault melder om fire størrelse dieselmotor, Nissan siger kun, at man har en dieselversion, og på den måde er Nissan ved at komme i konflikt med sig selv.

Interstars nye ansigt. Mere vindglat og meget anderledes.

Tidligere har Nissan meldt ud, at man er et bilmærke udelukkende til el-biler. Det kan slet ikke gå hurtigt nok for Nissan, så alt med forbrændingsmotor er noget skrammel, hvis man skal forstå Nissan ret, og efter at have meldt ud til klar fordel for ellerter, kommer man nu med en dieselbil, som direkte modsiger det, Nissan tidligere har meldt ud.

Tidligere var Nissan en vigtig bidragyder til det danske marked for varebiler. Det var endda Nissan, der opfandt mange af de specielle varebiler, der kunne trylle en personbil om til en billig varebil, og den tidligere tekniske direktør hos Nissan, var berygtet hos Skat, for uanset hvad de kunne finde på af regler, fandt Nissan hullet i den berømte opdækning, så man måtte godkende diverse ombygninger til billige danske varebiler, som i høj grad blev brugt til privat kørsel.

Nissans nye strategi betyder, at Nissan Townstar, en søster til Renault Kangoo, kun sælges som ellert hos Nissan. Primastar er lige nu den eneste diesel hos Nissan, men til efteråret kommer Interstar med mindst en dieseludgave, og vi gætter på, at den nye 9-trins automatkasse også er på programmet, men når Nissan vakler med deres varebiler, er det et minus for landets forhandlere, for hvis man ikke kan tilbyde et fuldt program af varebiler på diesel, vil forhandlernes muligheder for aftaler med større virksomheden blive begrænset.

Nissan oplyser, at vi skal hen til noget der ligner det tidlige efterår, før ny Interstar er klar til salg i Danmark. Det giver Nissan den meget lille fordel, at man længe forinden kan indstille sig på de priser Renault officielt sætter på ny Master, der ventes til salg i Danmark i løbet af foråret.

Nissan er ikke tydelige omkring det kommende modelprogram. Man oplyser ikke, om Interstar kommer med en eller to størrelse batteri, eller hvor mange dieselvarianter man får på programmet.

Pin It on Pinterest