Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. January '23 19:52 by Jørli Petersen

Nissans redning

Nissan henter alligevel e-Power til landet. Et system der blev betegnet som værende for dyrt til Qashqai, men til X-Trail går det fint. Mener Nissan.

Nissan er et af de bilmærker, der har haft betydelig tilbagegang. Både i antal af solgte biler og antal af modeller i særdeleshed, og i praksis har Nissan de seneste år været helt af afhængig af gode salgstal på Qashqai, hvis position på markedet også er truet. Fra absolut topsælger til et godt stykke nede på hitlisten, og faldet i antal solgte biler hænger i nogen grad også sammen med problemer med levering.

Nissan-fabrikken i England har kort sagt haft problemer med at producere, og som det er tilfældet med mange andre fabrikker, har man mangler komponenter.

Nu kommer der igen lidt liv i systemet. El-bilen Ariya, som har været voldsomt forsinket, ser endelig ud til at rulle ind på markedet, en række danskere venter fortsat på deres bil, men det lysner, siger Nissan.

Nissan har også øvet sig på en god gang politikersnak omkring prisen på ny Ariya.

Direkte adspurgt om man har tænkt sig at gøre noget ved prisen, bliver der talt udenom til den store guldmedalje, men Nissan indrømmer lidt modstræbende, at man har forholdt sig til situationen, og givet sin mening tilkende overfor fabrikken.

De nye modeller

Tidligere var Nissan et bilmærke med et meget omfattende modelprogram. Fra Micra som den mindste til Maxima i direktørklassen, Patrol som den store og meget duelige off-roader, som topsælger i pick-up klassen, og et stort udvalg af varebiler.

Varebilerne er fortsat på programmet, omend noget usynlige i al almindelighed, så det der skal skabe mere gang i dørhængslerne hos forhandlerne, er nye modeller blandt personbiler, og her er Nissan klar med to nye modeller.

X-Trail er blevet Nissans største, men ikke målt på antal cylindre.

En opdateret Juke og ikke mindst det der ligner en meget anderledes X-Trail, der kommer i to meget forskellige varianter, selv om basismotoren er den samme.

Nissan henter det nye e-Power til Danmark. Tidligere har Nissan fravalgt Qashqai e-Power til det danske marked, fordi bilen slet og ret blev alt for dyr, men det ser anderledes ud med X-Trail mener Nissan, og e-Power er Nissans bud på en bil, der benytter samme teknik som vi ser hos Opel, Ford og Mazda. En bil med benzinmotor som alene skal sørge for strøm til den drivende el-motor. En alternativ type el-bil.

Masser af 3-benet

Motoren er 1,5 liters 3-cylindret uanset hvilken type X-Trail man vælger. Går man efter den billigste til 450.000 kr, er det en bil med 160 HK fra den 3-benede motor, en type mild-hybrid, hvor de to typer e-Power med henholdsvis 200 og 210 HK koster fra 500.000 kr og opefter.

Den noget mindre Juke er mere et større face-lift, end det er en ny model, men Juke tager kampen op i det såkaldt B-segment, og priserne starter fra 221.000 kr for en bil med 3-benet motor og 114 HK.

Ny model Juke er kommet på danske plader, men dansk debut må vente til marts.

Den interessante model Juke er imidlertid den noget dyrere model, og det er ikke ualmindeligt, at pris følger det spændende.

Juke som hybrid starter lige under 300.000 kr, og her slipper man for 3-benede motorer, nu står den på 4-cylindret 1,6 med 143 HK som samlet bedste ydelse, hvor benzinmotoren lægger de 94 HK og elmotoren står for 49 HK.

X-Trail er allerede i landet og Juke følger efter i begyndelsen af marts måned.

Sammen med de nye personbiler, er Nissan også klar med den elektriske Townstar, der er en fuldt elektrisk varebil i størrelse Kangoo. Faktisk er det en Kangoo med Nissan skilt. Townstar kommer i flere varianter og priserne starter ved 267.000 kr før moms.

Der er endelig ved at komme gang i Ariya i Danmark. Nu kan fabrikken endelig levere.

 

Pin It on Pinterest