Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. November '22 19:05 by Jørli Petersen

Noget om garanti

Tre gange to år, en gang tre år, og sidstnævnte kan forlænge sin garanti forbi de 10 år, og det er helt usædvanligt for en varebil.

Toyotas varebiler sælges kun i Europa, og det gælder således også for mærkets mindste, uanset om bilen er fuldt elektrisk som testbilen, eller drives af traditionel motor.

Proace City er en del af en ganske stor familie. Om det er brødre eller søstre er underordnet, det er fire identiske biler, som alle ruller på et samlebånd i det nordlige Spanien, med nogenlunde fornuftigt kik til Atlanterhavet.

Med det udgangspunkt er der ikke meget mening i at gentage, hvad vi allerede har ment om andre medlemmer af familien, vi har den klare fornemmelse, at Toyota er stedbarnet i familien, en slags Oliver, der står med grødfadet for at høre, om der skulle være en klat grød mere til Toyota, men der er selvfølgelig forskel, og det er udgangspunktet i denne rundgang med en bil, som vi har brugt en del linjer på at beskrive indgående.

Relax – det er en Toyota

Det helt afgørende har vi varslet allerede i overskriften. Hvor Citroen, Opel og Peugeot ikke synes alt det med garanti er særlig interessant at tilbyde sin købere, forholder det sig ganske anderledes hos Toyota.

Her er tre års garanti og 100.000 km noget, der har kendetegnet mærket i årtier, så allerede her drister Toyota til at give en forbedret garanti på det produkt, som de tre andre kun mener er to år værd, men spænd så sikkerhedsselen en ekstra gang, for Toyota indførte nogenlunde samtidig med kineserne opfandt covid-19, det man kalder Toyota Relax, som er en serviceaktiveret garanti.

Når fire bilmærker sælger den samme bil, vil der være forskel på udstyr, ligesom priserne kan variere en del.

Toyota er et af de mærker, som også sælger bilen som personbil under navnet Proace City Verso, og her er garanti et spørgsmål af stor betydning, men for ikke at spilde tid for de bilbrugere, der leaser deres varebiler, eller har hyppig udskiftning, hvor bilerne kører med serviceaftale, skal vi gøre det kort, – her skal man gå efter det bedste tilbud fra en af de fire forhandlere, eller vælge det selskab, der tilbyder den laveste ydelse og de bedste betingelser.

Alle andre bør vælge Toyota Proace City frem for de tre konkurrenter, og man skal gøre det af rent egoistiske årsager.

Med en købt varebil kan man med lidt omtanke i det daglige arbejde, få op til næste 11 års garanti på firmaets varebil. Helt nøjagtigt er det 10 år plus 364 dage, og det hele starter med den nye Relax garanti, der forlænger garanti på bilen, hver gang den har været til service.

Op til 11 år

Denne øvelse gentages indtil bilen er 10 år gammel, og sender man bilen til service dagen før bilen fylder 10 år, er det måden man kan opnå de næsten uhørte 11 års garanti, og hvem har ellers hørt om mere end 10 års garanti på en bil, og slet ikke 10 år plus på en varebil, som antages at leve et noget hårdere liv, hvor der ikke tages den grad af hensyn, som de fleste familier udviser overfor den dyrt købte familiebil.

Toyotas Relax garanti kan også genoptages, hvis man køber en brugt Toyota. En fem år gammel varebil, kan pludselig blive omfattet af garanti, hvis man sender bilen til service på et autoriseret værksted, og på den måde kan man få genoptaget en garanti, som ellers var gået fløjten, og hvad er det så man får, hvis man er lidt bevidst om garanti på firmaeta varebil?

Underligt. Rigtigt mange personbiler er i dag nøglefri, men når vi rammer varebilerne, som laver mange start/stop hver eneste dag, er nøglen dominerende.

Det er fuldt dækning så som vejhjælp med alt hvad det indeholder, det er alle de dyre og komplicerede komponenter på bilen, men den udvidede garanti er ikke en garanti mod huller i bilens indtræk, slidte måtter og den type tegn på brug, men alle de dyre ting er dækket, og så kan man lure lidt på Toyotas garanti, som på den måde er milevidt bedre end det, der tilbydes i resten af familien.

Det følgende er ikke noget, der på nogen måde er udtrykt af Toyota, men vi er sikre på, at man har tænkt sig om en ekstra gang, før man har ladet en Toyota garanti dække biler, som ikke er en rigtig Toyota.

Toyota kender egne produkter, man har kalkuleret risikoen ved at indføre Toyota Relax, men det forholder sig anderledes, når man som Toyota er i byen og købe varebiler i et samarbejde, især når de der laver bilerne, ikke ”tør” give mere end to år, men det vil også være underligt, hvis Toyota deler sine biler op i type god og mindre god.

Med den garantiordning Toyota har indført på sine biler, giver det både tryghed, som man normalt ikke får i forbindelse med en varebil, men det handler også om kolde kontanter, for selvfølgelig kan man få mere for den brugte varebil, når den fortsat er dækket af garanti.

Eneste ulempe må være, at det er blevet dyrere at købe en varebil, hvor der står Toyota på navneskiltet.

Den hurtige opdatering om Proace City er, at bilen har tre indstillinger i det elektriske system. Man får enten 82, 100 eller 136 HK ud af motoren, det betyder også 190, 210 eller 160 Nm, og selvfølgelig giver den høje ydelse kortest rækkevidde.

Lasteevnen er 750 eller 800 kg alt efter valg af model, og når det ikke kan blive til mere, er det fordi batteripakken vejer 383 kg.

Toyota Proace City Electric

Toyota kommer altid sidst med deres franske varebiler, men de er først, når det handler om garanti.

Pris: fra 259.990 kr + moms

Pris testbil: 264.590 kr + moms

1 – aut

136 HK

260 Nm v. 0 o/m

0-100 km/t: 11,2 sek

Tophastighed: 135 km/t

Batteripakke 50 kWh

Spænding ?

Rækkevidde 274 km

Kørevægt: 1759 kg

Totalvægt: 2390 kg

Trailer: 750/750 kg

CO-2: 0 g/km

BLD.TXT: pix

Pin It on Pinterest