Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. November '20 21:45 by Jørli Petersen

Nu med trailer

Priserne er meget usikre, da modelår -21 af e-Soul først kommer til landet efter nytår, og det er de nye udgaver af e-Soul med den store batteripakke, der må køre med trailer.

Elbiler og trailere har været en dårlig kombination, men nu lysner det ganske langsomt. I det Kia kalder modelår 2021, vil det være muligt at køre med en stærkt begrænset trailer, og det gør ikke noget man tænker sig rigtig godt om før man vælger udstyr, for den størst tilladte trailervægt er 300 kg.

Trailer plus læs kommer hurtigt op på de 300 kg, men det er et skridt mod bedre tider, men der er også begrænsninger på hvilken type e-Kia der er godkendt til de 300 kg

Kias el-biler er e-Niro og e-Soul. Soul sælges kun som el-bil i Europa, med for både e-Niro og e-Soul er der to modeller, og det er topmodellen med 204 heste og størst batteripakke, der nu må køre med 300 kg på krogen.

Den kraftigste model i de to modeller hænger sammen med den største batteripakke, der er på 64 kWh. Rækkevidden på e-Niro oplyses til 455 km målt efter WLTP, mens e-Soul klarer hele 648 km målt efter samme metode som e-Niro.

Kia e-Niro deler teknik med e-Soul. Det hedder 136 eller 204 HK for begge modeller, men igen er det den nye -21 model af den kraftigste e-Niro, der må køre med trailer. Til gengæld er bilen ved at være klar til levering, og priserne er uændret fra sidste modelår.

Det gør e-Soul til en af de bedste elbiler netop nu, hvis Kias oplysninger lever op til oplyste data, men alt peger i den gode retning. Priserne på e-Soul starter ved 260.000 kr for den billigste model, der har 136 hestes motor og en batteripakke på 39,2 kWh.

Vil man have den store udgave med den kraftigste motor og den største batteripakke, kan man risikere at komme op på 320.000 kr, men priserne er desværre også usikre.

Kia e-Soul kommer først til Danmark kort efter nytår. Det betyder, at der ikke er nogen garanti for de oplyste priser er gyldige efter nytår, mens Kia oplyser, at alle kendte priser på e-Niro fortsætter uændret.

Trailer og trailer. Alt begyndelse er tilsyneladende svær, og 300 kg ligger langt under det heste-, sejler- eller campingfolket efterlyser, så nyheden er først og fremmest til havefolket.

Pin It on Pinterest