Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. March 09:00 by Jørli Petersen

Nul fi-kum-dik

Ny model Clio, strammet op, pudset og poleret, men også forenklet.

Ny Clio står der med store bogstaver over de flotte reklamer, og netop Clio har været lidt af et problembarn for Renault i Danmark. Ikke fordi der er problemer med selve bilen, men fordi Renault ikke har kunnet få biler nok, men nu skulle den være klaret. Den berømte ketchupeffekt giver resultater, så nu er det bare med at få køberne ind i butikken, og ny Clio er i bund og grund blevet så enkel, at man lidt misvisende kunne kalde bilen for retro.

Når vi er kommet lidt i tvivl om, hvad vi skal kalde bilen, er det fordi der slet ikke er noget fi-kum-dik i bilen. Ikke det mindste hejs, det er regelret bil sat efter en murersnor, og pludselig bliver man i rigtig godt humør.

Det er som at komme hjem. Her er klassisk bil uden nogen form for tilsætning af den ene eller anden art. Man er ikke henvist til at gætte, hvor meget et el-system giver i ekstra tilskud, vi skal ikke vurdere hvilken type mild-hybrid, der passer bedst til bilen, så klassisk basisteknik, som vi nok skal tage stilling til i løbet af ganske få linjer.

Modsat er der ikke meget klassisk bil, når man ser på indretning og sikkerhedsudstyr. Her er ny Clio pænt med på mærkerne, her er den i forreste række i forhold til bilens størrelse og prisklasse, og alt det med prisklasse er igen meget enkelt og lige frem efter næsen, når det gælder ny Renault Clio, for der er kun en enkelt model tilsat mere eller mindre udstyr.

Helt almindelig bil. Sikkerheden er flot efter bilens størrelse og klasse, og komforten er glimrende.

Indtil videre vel at mærke, men vi har ikke hørt, at der skulle være yderligere på vej, så vi slå os til tåls med TCe 90, som både henter et minus fordi den er 3-benet, og endnu et minus fordi mængden af kubik er for begrænset.

Når det er sagt, skal vi naturligvis vurdere det, vi har til test, og set hen over rattet i ny Clio, gør bilen det faktisk bedre end man kunne forvente, når man læser rene data.

Der er 91 lette turboheste i den enlige model Clio. Igen er der lidt forvirring om der er 90 eller 91 HK, Renault oplyser begge dele, og vi kan selvfølgelig ikke afgøre, hvad der er korrekt, og det er lidt voldsomt, at sende bilen på rullefelt, for at afgøre den enlige hestekraft.

Den rene idyl

Med til det der mere ligner almindelig idyl bag rattet, hører også, at Renault har gjort et nydeligt stykke arbejde med bilen lyddæmpning. Vi kender samme motor fra andre biler i Renault-koncernen. Her kan man høre noget mekanik der kræver yderligere opdra,gelse, og det er på den baggrund, vi er fornøjet med Clio.

Desværre er der ikke længere en Clio stationcar, så vi må nøjes med et helt almindeligt bagagerum.

Dertil kommer en helt klassisk 6-trins gearkasse, sikkert også en genganger fra den tidligere model Clio, men nydelig afstemt. Renault erkender med sin gearing, at man er klar over de begrænsninger, der er med en 1-liters motor, så mens vi ikke er belastet af kedelig larm, og ikke generet af at skulle tage stilling til diverse former for elektrisk doping af en stempelmotor, nyder vi rent faktisk at køre i noget helt almindeligt.

En gang helt almindelig personbil. Sæt dig ind, tryk på startknappen, – og kør.

Klassisk bil, klassisk indretning, god betjening men også med digital instrumentering.

Bilens opsætning er til den komfortable side, der er ikke sket de store ændringer, vi har gode, stabile og sikre køreegenskaber, hvis vi skal fremhæve et enkelt punkt, må det være bilens styring, men den pludselige opståede idyl bag rattet, handler også om sæder, udsyn og andet, som kan være en kilde til irritation eller en direkte mangel.

Skal vi endelig hæfte os en detalje, som vi allerede havde fingre i for et par år siden, er det den beklagelige ændring Renault foretog i modelprogrammet. Da seneste Clio blev præsenteret som ny model, havde man afskaffet Clio som stationcar. Det var ikke så populært i Danmark, hvor netop denne model var særdeles populær, men da det fortrinsvis var Danmark, der havde denne model i top, gav det ikke mening at holde Clio som stationcar i produktion, og et face-lift og et mere slankt dansk modelprogram byder selvfølgelig ikke på en genopstanden stationcar, så vi må lade os nøje, og som det viste sig under test, lade os være ganske fornøjet.

Klassisk Clio i størrelse mini, -eller populær type dansk brugsbil.

Renault Clio TCe 90

Klassisk 5-dørs hatch-back af den type, som er mest populær i Danmark.

Pris: fra 169.990 kr

Pris for testbil: 189.900 kr

Motor: 1,0-liter 3-cyl

6 trins manuel

91 HK v. 5000 o/m

160 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 12,2 sek

Tophastighed: 180 km/t

Forbrug: 19,2 km/l

Kørevægt: 1214 kg

Totalvægt: 1609 kg

Trailer: 575/900 kg

CO2: 118 g/km

Pin It on Pinterest